Дъ Ривендж Проджект завъртяха метъл машината на Exit 2009


Дъ Ривендж Проджект завъртяха метъл машината на Exit 2009

5540

Втората вечер на фестивала Exit 2009 в Нови Сад - 10 юли, се очертаваше да бъде гореща, въпреки облаците на хоризонта.  Българското присъствие на сцените там бе концентрирано в лицето на Гравити Ко., DJ Куух и кралете на мелодичния дет метъл - Дъ Ривендж Проджект (The Revenge Project).

Бургазлиите бяха поканени да забият на Explosive Stage в компанията на групи от Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина и хедлайнерите Май Даинг Брайд (My Dying Bride). При положение, че за пръв път българска метъл група свири на фестивал от такъв ранг, нямаше как да пропуснем представянето им.

Дъждовните облаци все още се колебаеха дали да се включат активно в програмата на фестивала, а небето се бе смрачило подобаващо, когато Дъ Ривендж излязоха на сцената и атакуваха със "Sunrise Is Black" около десет часа.

Още от това първо парче стана ясно, че момчетата са във върховна форма и се раздават на максимум. Разбира се, за да увлечеш и заинтригуваш публика, която не те познава, трябва да се представиш не на 100, а на 200 % и да съумееш да предадеш хъса и посланието на музиката си.

С тази нелека задача се бе нагърбил фронтменът MaxPain – концентрирал в себе си огромен заряд енергия. Двете китари и басът, а зад тях – мачкащите барабани на Kаlhаz, оформяха съвършена метъл машина, истинска радост за ухото. В сравнително краткия сет намериха място „Anger Тo Dwell”, „1000 Voices”, „Growing Mirror”, а финал закова „Unreal Is My Trip”.

Чудесно сработени и видимо надъхани, петимата се представиха повече от достойно и зарадваха феновете си в столицата на Войводина. А почитатели  там определено имат – още на „Anger Тo Dwell” към сцената полетя сръбско знаме с изписано името на групата върху него. „Това е голяма чест за нас”, бяха думите на развълнувания Deimoz. Интересно е да се отбележи, че Дъ Ривендж Проджект имат свой сръбски фенклуб (виж Facebook).

По време на сета им голяма част от публиката явно бе доволна от това, което вижда и чува, заформи се и типичното пого. След шоуто кратко проучване показа, че очакванията на всички („а, някаква група от България”) са надминати многократно („а, много яка банда!”).

Интересно е дали ще ги видим и на тазгодишното издание на Spirit Of Burgas – фест, който не крие надеждите си един ден да мери сили с Еxit – пред родна публика, в родния им град и с удължена „вокално-инструментална програма”.

Едно е сигурно – след като в биографията им на група фигурира участието на Exit в Нови Сад, нищо чудно скоро да ги видим и по други големи сцени.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички