"Фрактура" навършва 24 години с 24 специални концертни изпълнения, празничното издание е в ефира на телевизия Diema тази неделя


"Фрактура" навършва 24 години с 24 специални концертни изпълнения, празничното издание е в ефира на телевизия Diema тази неделя

1202

Най-дълголетното тв предаване за рок музика в България ще отпразнува своята 24-та годишнина на 26 юни.

Неговият автор и продуцент Васко Катинчаров ще отбележи повода със специално концертно издание на шоуто. Точно в полунощ на 26 срещу 27 юни (неделя), в ефира на телевизия  Diema ще стартира празничното издание "24 години Фрактура". В продължение на два часа зрителите ще видят 24 запомнящи се концертни изпълнения на едни от най-големите световни рок и метъл банди. Празничното издание е събрало на едно място съвместни изпълнения на Metallica и Motorhead, Sabaton и Apocalyptica, Muse и AC/DC, Anthrax и Public Enemy, Scorpions и Doro, Disturbed и Alter Bridge, Foo Fighters и Queen, Korn и Slipknot и много други.

"Последните две години бяха истинско предизвикателство за всички ни. Световният концертен живот беше поставен на принудителна пауза, като с това бяха прекъснати някои важни връзки между хората. От това лято бавно се връщаме към познатата ни нормалност и директен начин на общуване, от които всички имаме огромна нужда. Живата музика е онази специфична вибрация, която носи конкретна емоция и умее да ни прави щастливи заедно. Празничното издание "24 години Фрактура" ще заложи точно на силната положителна енергия, която носят концертните изпълнения на една банда. Аз винаги съм гледал на предаването като на отворен прозорец към един пъстър и широк свят, какъвто безспорно е този на рок музиката. Още от самото си начало "Фрактура" има образователна цел, като тя е зрителите да научават интересни неща и да видят света през погледа на самите музиканти. Изминалите 24 години ме научиха, че освен да имам професионален подход към предаването, в него винаги трябва да се усеща и страстта ми на фен в детайлите. Всичко е в правилното отношение към хората, като аз съм благодарен на всеки, който под някаква форма подкрепя "Фрактура", коментира повода Васко Катинчаров.

"Фрактура" винаги е на предна линия с най-новите рок и метъл клипове, актуални гости от музикалния бизнес, разнообразни рубрики, новини, концертни репортажи и интервюта с известни музиканти. Всичко, свързано със световната и българската рок сцена, е в ефира на телевизия Diema, всяка неделя и с пълно повторение в петък.

Началото на предаването "Фрактура" е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998 година. 12 години то се излъчва в специализирания музикален канал ММ, но след като той е закрит през май 2010-а, се мести в телевизия Diema, където е и до днес. Това е и най-старото тематично тв рок предаване в ефира. За целия този период от 1248 издания, зрителите са гледали специални интервюта с близо 800 световни рок имена, хиляди видеоклипове, както и репортажи от всички най-значими рок и метъл събития в страната и чужбина.

Промо видеото "24 години Фрактура" може да видите тук: https://youtu.be/bQGa6VCjQI4

Снимка: Петър Димов – Балгаревеца 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички