Hills Of Rock 2022 - Sofia Edition


Hills Of Rock 2022 - Sofia Edition

2411

Метъл машините Five Finger Death Punch,алтернативните рок икони Placebo, метълкор ураганът Ill Nino и любимите на България босненски ска шампиони Dubioza Kolektiv ще свирят на Hills Of Rock 2022 - Sofia Edition в парка на летище София на 2 и 3 юли.

След две години принудително отлагане на най-големия рок фестивал в България и несигурната и неспокойна пандемична обстановка и фенове, и артисти заслужават бонус издание и то беше обявено. Към основния фестивал Hills Of Rock в Пловдив, с благодарност за подкрепата и търпението на рок публиката, организаторите от Fest Team и КМД обявяват допълнително двудневно събитие в столицата с участието на световни топартисти на 2 и 3 юли.

Placebo

Placebo е една от безусловните дефиниции за "алтернативен рок" през последните 20 години. Продадените албуми на знаменитата лондонска група са повече от 12 милиона по целия свят, всички седем от тях – в Топ 20 на брит класациите, а два – и с платинен статус. Още с дебюта си бандата, предвождана от артиста символ и вдъхновение на цяло поколение Brian Molko, прави рязък завой от популярния брит поп със своята двусмислена стилистика, колаборира си с иконите David Bowie, Robert Smith и Michael Stipe и не след дълго оглавява световни фестивали като Rock Аm Ring. Последният албум на групата очаква през март 2022 година с нетърпението на истинско меломанско събитие. Именно с него - осми в дискографията на Placebo, със заглавие "Never Let Me Go", групата от Обединеното кралство ще гостува и в София в парка на летище София на 2 юли.

Five Finger Death Punch

След суперуспешния си разпродаден концерт в София през 2020 г., американските хеви метъл машини щесвирят на Hills Of Rock 2022 - Sofia Edition на 3 юли. 5FDP са едно от най-разпознаваемите съвременни имена в музиката в световен мащаб, свирят като хедлайнъри на големи фестивали и разпродават арени, където и да се появят. Популярността им расте стремглаво от дебюта им "The Way Оf Тhe Fist" през 2007 година. Един от шестте им албума достига платинен статус, а други три - златен, което ги превръща в една от най-успешните хев иметъл банди в последните години. 5FDP имат над 3 милиарда гледания и са продали повече от 1 милион билета само между 2018 и 2020 година! Последният им албум F8 е продуциран от Kevin Churko и не само дебютира директно на първо място в рок класациите в цял свят, но и в Топ 10 в мейнстрийм чартовете в САЩ, Австрия, Австралия, Канада, Финландия, Германия, Швеция, Швейцария, Великобритания и други. F8 включва хитовите № 1 сингли "Inside Out", "A Little Вit Off" и "Living The Dream", които българската публика ще има възможност да чуе на живо в София на 3 юли.

Dubioza Kolektiv

Балкански рок, ска, дъб, реге - невъзможно е да опишеш стила на лудата шайка от Сараево с една дума. Сигурното е едно – България ги обича безусловно. Това показа и публиката на последната изява на живо на Dubioza Kolektiv това лято, когато босненци бяха хедлайнъри на ARTE Feastival. Колоритната дружина има награда от MTV и пее за мир, разбирателство, толерантност, като критикува бюрокрацията и политиката. Великолепната седморка се завръща в България, този път в София на 2 юли. Новината е, че са готови с нов сингъл и видео, които се очакват съвсем скоро.

Ill Nino

Метълкор ураганът и създател на латинометъл стила, Ill Nino е четвъртата банда, потвърдила участието си в Hills Of Rock 2022 - Sofia Edition и ще забие на 3 юли. След известни турболенции в състава (на снимката) и съдебно дело за името на бандата, музикантите се завръщат по-категорични и мелодични от всякога – с нов албум "IllMortals" и турне, което включва и България.

Билети на цени 100 лв. за един ден и 120 лв. - тук:

https://ticketstation.bg

Новини: festteam.bg, hillsofrock.com и ticketstation.bg, социалните мрежи и събитието във Фейсбук с най-актуална информация.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички