Imperial Triumphant и Nero Di Marte с концерт в клуб Live & Loud на 10 юни


Imperial Triumphant и Nero Di Marte с концерт в клуб Live & Loud на 10 юни

1829

Американците Imperial Triumphant и Nero Di Marte от Италия ще изнесат концерт в столичния клуб Live & Loud от 21.00 ч. на 10 юни.

Imperial Triumphant (Neoclassical Black Metal/Avant-garde/Technical Black/Death Metal/Jazz Fusion) е създаден от Zachary Ilya Ezrin в Ню Йорк през 2005 година. Вторият им албум "Abyssal Gods" е издаден през март 2015 г. и е описан от Austin Weber от No Clean Singing по следния начин: "Abyssal Gods" като цяло е напълно порочен акт на богохулство, пълен с повече запомнящи се моменти, отколкото много групи натрупват за цял живот от албуми". Коментирайки постиженията на групата към днешна дата, Weber заявява: "Imperial Triumphant са не само едни от най-важните американски блек метъл изпълнители, които са активни в момента и прокарват свой собствен стилистичен път, но също така са важни и за бъдещето на блек метъла".

Бандата издава "Inceste" през март 2016 година. Ревю в списание Decibel коментира, че Imperial Triumphant очевидно няма полза от жанровата игра... "Inceste" продължава да изкривява очакванията". След студийния албум "Vile Luxury" предприемат първото си европейско турне през април 2019 г., включително шоу на Roadburn Festival. Това е последвано от нови европейски дати през ноември 2019 г., включително като хедлайнър на Cult Never Dies Stage на Damnation Festival в Лийдс, Обединеното кралство.
През октомври 2019 г. е обявено, че са подписали договор със Century Media Records и планират да пуснат нов материал през 2020 г., а групата потвърждава в Instagram, че е започнала да работи по новите парчета в Menegroth Studios на Colin Marston в Ню Йорк.

През април 2020 година музикантите обявяват, че новият диск "Alphaville" ще излезе на 21 юли. Заедно с това съобщение е пуснато и документално видео чрез Metal Injection, описващо работата зад кулисите на "Alphaville" и гостите. Сред тях са Tomas Haake от Meshuggah, дългогодишният сътрудник Colin Marston и Trey Spruance от Mr. Bungle. Metal Hammer определи "Alphaville" за 10-ия най-добър метъл албум за 2020 г. Стилът на състава се променя от създаването му през 2005 г. за да обхване музикално и лирично влиянията от родния рад Ню Йорк. Коментирайки издаването на "Vile Luxury“ през 2018 г., Ezrin описа записа като "най-изтънченото ни и метрополитно издание до момента", пояснявайки, че групата е заимствала от "влиянието на града Ню Йорк, което оформи света и повлия на аспекта на нашата звукова пирамида, която в основата си е джаз, но ние го приложихме и в блек метъла".

Nero Di Marte е Experimental/Progressive Death/Post-Metal група от Болоня, Италия. От 2012 г. са посветени на създаването на експериментална, но тежка музика, заразена от прог, дет метъл, психеделия и съвременна класическа музика. Смесването на тези различни влияния създава пространство, в което дисонанс, мелодия, клаустрофобия и приказна атмосфера стават инстинктивно съпоставени.

След сформирането си през 2012 година и малко след издаването на едноименния си дебютен албум през 2013 г., Nero Di Marte са поканени от Luc Lemay от Gorguts да обиколят Северна Америка с легендарната дет метъл банда. След успеха на турнето, групата влиза в студиото през 2014 г., за да запише втория си албум "Derivae", издаден по-късно същата година.

И двата диска получават признание от критиката. Групата посвещава следващите години на изпълнение на живо, като кулминацията е европейското турне с Gorguts и Psycropric през 2016 г. и изпълнения на фестивалите Royal Metal Fest (DK), Stonehenge Fest (NL), Metalorgie Fest (FR), Krakatoa Fest (IT) и Solo Macello Fest (IT). След напускането на барабаниста Marco Bolognini в края на 2016 г., формацията наема Giulio Galati (Hideous Divinity) в началото на 2017 г., за да продължи да композира третия си албум. След 5 дълги години работа и трансформации, най-накрая завършва "Immoto" отново в Studio 73 (IT) с помощта на звукорежисьора R iccardo Pasini и подписва договор със Season Of Mist.

Билетите са в продажба чрез мрежата на eTicketsMall по 29 лв. В деня на събитието, ако има останали, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

Live & Loud е на улица "Позитано" №8.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички