Кой спечели книгата "Вяра, надежда и клане"


Кой спечели книгата "Вяра, надежда и клане"

1982

Първото от специалните коледно-новогодишни издания за същински меломани на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението беше отново на нашия приятел Петър Хераков - писател и журналист, на когото ценителите по-напред с материала дължат забележителни четива за Кърт Кобейн, Крис Корнел, Faith No More, "Всички обичат Сиатъл" - първата книга изцяло за гръндж направлението, преведена на български. Актуалното издание в каталога на "Симолини" е "Вяра, надежда и клане". Книгата е създадена от 40 часа интимни разговори с Шон О'Хейгън, журналист и приятел на монументалния Ник Кейв. Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с луксозното произведение. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

От кой роман идва името на прочутата формация на Ник Кейв The Bad Seeds (Лоши семена)?

Вярното е: от "The Bad Seed" на Уилям Марч.

Честито на Вероника Хубенова и Стоян Данаилов.

За вярата, за изкуството, за музиката, за свободата, за тъгата и за любовта. И се превръща в изследване на това какво всъщност го води в живота и в съзидателността.

Една година в разговори с Ник Кейв. При едно условие - разговорите да отразяват настоящите му занимания, а не предъвкване на до болка познати неща. Това не са мемоари, но стъпват на живота на Ник Кейв - от детството му до настоящето. Отразявайки любовта му, работната му етика и драматичната му трансформация през последните години.

Увлекателно четиво, проследяващо драматично творческо и лично преображение на човек, изправен пред огромна лична катастрофа. Книга, пропита с усещане за непредвидимостта на живота.

"Ние сме изложени на опасност – всеки от нас – доколкото всичко може да стане катастрофално във всеки момент, лично, за всеки от нас. Животът на всеки виси на косъм и някои от нас го разбират, а други – не. Но със сигурност всеки ще го разбере с времето", казва емблематичният бард. Може би не всеки иска неговият рок бог да се превърне във философ, но "Вяра, надежда и клане" е точно като философско есе - дълбоко изследване на това какво движи живота и творчеството на Кейв. Минава през въпроси за вярата, изкуството, музиката, свободата, тъгата и най-вече - силата на любовта. Всичко това във великолепен превод на Атанас Игов.

Творбата на Уилям Марч разказва за абсолютно невинно младо момиче - Безподобната Беси Денкър, което бива покварено до мозъка на костите си и произлиза от род на убийци-рецидивисти.
 

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички