Концерт за група и оркестър на Джон Лорд и музиката на Дийп Пърпъл с Брус Дикинсън, Джон О'Хара, Таня О'Калахан, Кайтнер З Дока и Бернхард Велц


Концерт за група и оркестър на Джон Лорд и музиката на Дийп Пърпъл с Брус Дикинсън, Джон О'Хара, Таня О'Калахан, Кайтнер З Дока и Бернхард Велц

4908

За огромна радост на феновете, организаторите от Z-Rock и Cantus Firmus обявиха втора дата за концерта с музиката на Джон Лорд и Дийп Пърпъл (Deep Purple).

Поради огромния интерес към това рок събитие, музикантите приеха да се качат за втори път на сцената в зала 1 на НДК - на 19 март, след като билетите за 18 март свършиха. Специално за България, рокаджиите са подготвили изненада - версия на българската фолкорна песен "Ерген деда" от Петър Льондев. В нея ще чуем на живо кавала на Теодосий Спасов в логическа връзка на фолклора със симфоничната и рок музика.

Както е известно, концертът с участието на фронтмена на Iron Maiden Брус Дикинсън (в центъра на колажа),  рок група и Симфоничния оркестър на Cantus Firmus ще празнува приноса на маестро Лорд като забележителен оркестров и рок композитор. Прочут с новаторската си работа в съчетаването на рок с класически и барокови форми, съосновател на класиците Дийп Пърпъл, Джон Лорд оставя свой отпечатък и с участието си в Whitesnake, Paice Ashton Lord, The Artwoods и The Flower Pot Men. Маестрото е приет посмъртно в Залата на славата на рок-ен-рола на 8 април 2016 година като член на Дийп Пърпъл.

Брус Дикинсън (Iron Maiden) – вокал, Таня О’Калахан (Whitesnake) – бас, Джон О'Хара (Jethro Tull) – клавишни, Кайтнер З Дока (Ian Paice Band)– китара и австрийският барабанист, композитор и продуцент Бернхард Велц (Ian Paice) ще излязат на сцената в зала 1 на НДК. Концертът с музиката на Джон Лорд и Дийп Пърпъл ще бъде под диригентската палка на маестро Пол Ман, който е бил близък приятел на Лорд и е дирижирал Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул. Този път той ще дирижира симфоничния оркестър на Cantus Firmus.

Самият Брус Дикинсън споделя, че още от тийнейджър е огромен почитател на Дийп Пърпъл. Сирената е приятел с музикантите от групата, а с Джон Лорд обсъждат съвместни музикални идеи: "Джон беше прекрасен джентълмен и ние бяхме близки приятели. Имахме всякакви луди планове, включително да тръгна на турне с него, да пея песни на Дийп Пърпъл с оркестър… Но неговата смърт сложи край на всичко. Много ми липсва. Той беше прекрасен човек".

Винаги в епицентъра на най-горещите рок събития, Z-Rock е желан медиен партньор на най-големите фестивали у нас, между които са Midalidare, Hills Of Rock, Sofia Live Fest и Rebel. В ефира на радиото се излъчват лайф изпълнения и интервюта на емблематични български и световни рок легенди.

Z-Rock е и предпочитаната радиостанция в София според последните представителни извадки на GARB. Рок радиото се нарежда на първа позиция в столицата по слушаемост в категория 15-69 години, както и в сектора на средна дневна слушаемост в същата възрастова група.

Билети – на ticketsbg.com и на epaygo.bg
Цени – от 80 до 140 лв.
Ограничен брой ВИП-места по 200 лв.
Деца до 7 години влизат безплатно с придружител и без право на място.

Промо видео: https://www.youtube.com/watch?v=onBMMqxtOMM

Снимка: Nidhal Marzouk 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички