Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Концертът на Ник Мейсън и бандата му в София наближава


Концертът на Ник Мейсън и бандата му в София наближава

1443

Както MySound.bg нееднократно писа, групата Nick Mason’s Saucerful Of Secrets, ръководена от легендарния барабанист на Pink Floyd - Ник Мейсън, стартира най-мащабното си турне до момента.

Echoes започна в Дъблин, Ирландия, в средата на април с майсторски двучасов концерт, премина през редица градове в Обединеното кралство и продължи към Европа, където се очаква да бъдат изнесени 39 концерта. Българската публика също ще има удоволствието да види формацията, създадена през 2018 г., в пълния ѝ състав в зала 1 на НДК на 8 юни. Заедно с рок легендата Ник Мейсън на сцената ще се качат китаристите Гари Кемп и Лий Харис, басистът на Pink Floyd Гай Прат и Дом Бекен на клавишните.

Когато през 1965 г. Pink Floyd започват да свирят своя уникален рок с нотки на фолк и кънтри музика, Ник Мейсън е барабанистът на групата. Други членове идват и си отиват, но дръмърът  е там до последния им концерт през 1994 г. Това го превръща в единствения музикант, активен през всички фази и албуми на Pink Floyd. Той е запален колекционер на спортни автомобили, но така и не успява да остави палките и създава групата Nick Mason's Saucerful Оf Secrets, с която изпълнява музика от ранните години на Pink Floyd до албума "Obscured By Clouds" от 1972 година. Обновеният репертоар, създаден специално за обиколката Echoes, включва и песни, които ще бъдат изсвирени пред публика за пръв път, давайки уникална възможност на феновете да се докоснат до прочутото и значимо ранно творчество на емблематичната група. "Щастливи сме, че се завръщаме и свирим музиката на Pink Floyd, която феновете може би никога не са имали възможност да чуят на живо", споделя Мейсън по повод турнето.  След Европа то продължава с над 30 дати в Северна Америка

Билетит- в мрежата на Eventim и онлайн на Eventim.bg на цена от 45 до 100 лв. Всички закупени до момента пропуски важат без нужда от презаверяване за актуалната дата. Организатор на събитието е NuCoast Concerts.

Събитието започва в 20. 00 часа.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички