Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Лед Цепелин разцепени заради Стивън Тайлър


Лед Цепелин разцепени заради Стивън Тайлър

6393

Бившето гърло на Аеросмит (Aerosmith) - Стивън Тейлър, е новият вокалист на Лед Цепелин (Led Zeppelin), огласи "Мейл Он Сънди".

Наследникът на Робърт Плант е алтернативен рокаджия, идва от Орландо, Флорида, и се нарича Майлс Кенеди, съобщава "Билборд".

Именно фронтменът на Алтер Бридж (Alter Bridge) е загадъчният американец, репетирал с Джими Пейдж, Джон Пол Джоунс и Джейсън Бонъм - син на покойния гръмовержец на барабаните - Бонзо, след като оригиналният глас на Цепелин - Робърт Плант, категорично отказа ривайвъл на знаменитата банда.

"Новият материал се пече - работата върви стремглаво, а всички ние сме изключително доволни от Стив", доверява Джейсън. Някогашният вокалист на Аеросмит бил страшно развълнуван от шанса да записва и концертира с едни от своите кумири, според младия дръмър на Цепелин.

Съвсем различна е версията на Джими Пейдж, споделена пред "Билборд".

Автентичният китарист на Цепс е заложил на Кенеди.

Джон Пол Джоунс - както обикновено, мълчи. Но не крие, че "имаме изключително кадърен певец". Басистът не споменава имена, ала обещава "турне още догодина" в изявление за "Би Би Си".

Според някои британски таблоиди обаче истината е съвсем друга: Цепелин са замразили звукозаписния процес, тъй като се ядат помежду си в невъзможност да направят своя финален избор. Пейдж пъне за Кенеди, Бонъм - за Стивън Тайлър. Джон Пол Джоунс - макар и с половин уста, бил заел страната на връстника си Джими.

Гилдията на Острова изказва предлоложения, че който и да поеме микрофона от Пърси, в случай на световна обиколка, Цепелин ще се наложи да сменят името си, защото и Плант разполага с права върху него.

Американските музикални спецове - от своя страна, също са разцепени на два лагера. По въпроса за Кенеди, специално. Едната част от тях подкрепя идеята певецът на Алтер Бридж да постъпи в британската група, другата е против.

Като коз тези журналисти вадят изказването на Кенеди, че "би зарязал другарите от бандата си посмъртно". Някои от бранша обаче са склонни да толерират евентуалния ривайвъл на Крийд, чието ядро, ако не се брои гърлото, е залегнало в основата на Алтер Бридж.

С него се разписаха под два албума - "One Day Reamins" (2004) и "Blackbird" (2007).
 
Крийд натириха певеца Скот Стейп в началото на 2004, а само месеци по-късно си харесаха Кенеди (екс- Мейфийлд Фоур) за фронт.

Марк Тремонти (китарист на Крийд) и Скот са силна партия, а ако се съберат, фурорът отново им е в кърпа вързан, подкокоросват сребролюбиви мениджъри.

Лед Цепс се обединиха - с Робърт както някога, за първото си съвместно шоу от 19 години насам в  Лондон през декември 2007.

Кой ще пее вместо Плант в новите парчета, не е ясно засега.

А и Стивън Тейлър не отваря Голямата уста...

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички