Летците от Сливница влязоха в историята


Летците от Сливница влязоха в историята

5516

Българската пънк рок банда Летците влезе в историята, превръщайки се в първата родна група, издадена официално от лейбъл в Сърбия.  Вторият албум на момчетата от Сливница, озаглавен "Стъпка напред" (2019), вече се продава в нашата съседна държава. Уникалното в случая е, че всички песни в диска са изцяло на български.
Идеята за този неочакван успех е на музикалния журналист, диджей  и телевизионен водещ – Васко Громков (DJ VaGro). Благодарение на солидните му познанства с рок средите в Сърбия, той от няколко години си мечтае да лансира българска рок група, която да бъде издадена там. Спира се на Летците, защото техният безкомпромисен и много социален пънк рок перфектно пасва на традиционните вкусове в сръбската сцена.
Громков предлага новия продукт на Летците на своите приятели от компанията RNR Records в Белград. Зад този лейбъл стоят имената на легендарните музикални журналисти от Земун – Бранимир Локнер и Предраг Йованович. Нещата се развиват буквално за часове. В Белград харесват енергичния и свободен рок-ен-рол на момчетата от Сливница и логото на RNR Records много скоро каца върху обложката на албума им. 
Летците са българска пънк-рок група, основана в Сливница през 2011 година. Фронтмен и основен певец на състава е Никола Ранкович (бас китара), който е наполовина сърбин (от Ниш), но пише песните на бандата изцяло на български. Китаристи са Радослав Рангелов и Димитър Йосифов, а зад барабаните е Ивайло Цандев. От момента на своето създаване, Летците правят само авторска музика и след многобройни клубни участия, през 2016 година издават своя първи албум "Голямата игра".
Пилотен сингъл от новия диск "Стъпка напред" е "Това съм аз", която вече получи доста похвали и на територията на Сърбия. Както MySound.bg вече писа, в класното видео роля има и една от легендите в българската рок журналистика – Емо Братанов. Факт са вече и първите ревюта на албума из медиите в Сърбия, изцяло положителни.
Преди няколко дни от компанията RNR Records обявиха, че вече са договорени дати за кратко промо-турне на Летците в най-големите градове на Сърбия – Белград, Ниш и Нови Сад. Датите и локациите се уточняват в момента. Успехът на бандата от Сливница е доста сериозен на фона на огромните традиции, които има сръбският рок-ен-рол през годините. За Летците лятото ще е много горещо!  Желаем им успех!

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички