Музикалният свят отдаде почит на барабаниста на Фу Файтърс Тейлър Хоукинс


Музикалният свят отдаде почит на барабаниста на Фу Файтърс Тейлър Хоукинс

1888

Музикалният свят отдаде почит на барабаниста на Фу Файтърс Тейлър Хоукинс, който почина на 50-годишна възраст на 25 март. 

Новината бе съобщена от неговите колеги от групата, която е на турне в Латинска Америка, а във фаталната вечер имаше обявен концерт в колумбийската столица Богота.

Покойният беше наречен от мастития фронтмен на бандата Дейв Грол "най-добрият барабанист, който е виждал някога". "С Тейлър се уважаваме на професионално ниво - и двамата сме барабанисти. Позволявам му да ми подхвърля предложения, защото е страхотен в аранжирането на музика. Винаги разглежда едно парче под лупа - май го е прихванал от прекомерно слушане на Куин", казва Грол. "В началото ми беше трудно да намеря мястото си в групата", ще признае Тейлър години по-късно. Едни от най-големите имена в рока го почетоха след новината за смъртта му. Ози Осбърн го определи като "невероятен музикант". Съболезнования изрази и Мик Джагър от Ролинг Стоунс. Почит отдадоха и колегите барабанисти Ринго Стар (Битълс), Роджър Тейлър (Куин), Ларс Улрих (Металика) и други.

Специализираното британско списание "Ритъм" посочи Тейлър Хоукинс за "най-добър рок барабанист" през 2005 година.

Той се присъединява към Фу Файтърс през 1997 г., след като е свирил със Сас Джордан и в калифорнийската банда Силвия. Фу Файтърс, която е носител на 12 награди "Грами", е основана от Дейв Грол (вокали/китара), придобил известност като дръмър на емблематичната Нирвана.

Преди това Хоукинс е в най-успешното турне на канадската певица Аланис Морисет. Миналата година заедно с китариста Дейв Наваро и басиста Крис Чейни (Джейн‘с Адикшън) сформира супергрупата NHC, в която пее и свири на барабани. Албумът им се очаква да излезе тази година. Хоукинс участва и във формациите The Birds Of Satan и Chevy Metal.  Със соловия си проект Taylor Hawkins And The Coattail Riders пусна три диска - едноименният през 2006 г., "Red Light Fever" (2010) и "Get The Money"(2019).

В съобщението на бандата за кончината на музиканта не се посочва причина за смъртта му. Според колумбийските разследващи обаче че в кръвта на Хоукинс са открити следи от марихуана, опиоиди и други наркотици. Не се уточнява дали именно дрогата е причина за смъртта му.

Тейлър оставя съпругата си Алисън Уилямс, за която се ожени през 2005 година, и три деца - Оливър Шейн, Анабел и Евърлей.

На снимката: Импровизиран мемориал пред х-л "Каса Медина" в Богота/ЕПА/БГНЕС

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички