"Приказката P.I.F. невиДИМО" акустично в Joy Station


"Приказката P.I.F. невиДИМО" акустично в Joy Station

3420

Великолепна акустична вечер подариха на гостите си музикантите от P.I.F. в столичния клуб Joy Station миналия четвъртък.

Концертът трябваше да се състои в градината на клуба, точно под звездите, където усещаме, че е Димо Стоянов. И макар че дъждът спря и даже се появи вълшебна дъга, събитието се състоя вътре -  в просторната зала. А пък и гостите бяха доста повече за камерен концерт, каквито бяха очакванията.

Точно преди година, в Joy Station бе представен последният албум P.I.F. "6" с гласа на Димо. Още тогава бе решено песните на бандата да се пеят от приятели на групата и оттогава всичко се прави с много любов към Димо, а за него продължава да се говори в сегашно време. Така беше и сега на акустичния сет.

Усещането на "Приказката P.I.F. невиДИМО" беше за много личен и сърцат акустичен гиг. На сцената излязоха момчетата от P.I.F. - Иван Велков (китара и клавишни), Мартин Профиров (барабани) и Христо Михалков (бас китара). А с тях отново се качиха и двама така обичани гост-вокалисти и приятели на бандата – фронтменът на Jeremy? Ерсин Мустафов и певецът на Rewind Владимир Михайлов.

Първият концерт на P.I.F. под това заглавие (но не в акустичен вариант) бе през април в друг столичен клуб -  Mixtape, където гост-вокалист бе също и Свилен Ноев от Остава. Този път той отсъстваше, тъй като бандата е на национално турне по повод 30 години от създаването си и в подкрепа на своя нов студиен албум "Кислород".

Сред специалните гости на вечерта бе Росен Карамфилов - певец на групата Erase The Poems и автор на книгата "Колене". Той има покана да се включи в концерт на бандата и се надяваме да го видим скоро на сцената до музикантите от P.I.F. Както самият Росен сподели, концертът в Joy Station беше прекрасно изживяване и "почит към творчеството на един връх в българската музика".

Очаквано музикантите се раздадоха, така направи и публиката. Голяма отговорност и предизвикателство е да застанеш на мястото на Димо. И все пак сработването се вижда, сравнения не се правят от никого и всички искат само едно – да пеят и да слушат тези прекрасни парчета на P.I.F. Да бъдат обединени, да раздават любов.

На концерта имаше смях и емоции, себераздаване на сцената и сърцато пеене, много танци. И присъствието на Димо, такова невидимо, но усещащо се. Казват, че, ако слушаш дадена песен и настръхнеш, което ми се случи на няколко пъти на този концерт, това е директен знак, че тази музика идва от Господ.

Около мен имаше хора с малки деца, приятели,  уморени от хиляди задължения през деня… Някои познавах, други не, но всички се усещахме обединени. Всички забравиха грижите си, отпуснаха се и танцуваха. А не е ли това важното? И в края на концерта, след всички парчета, които публиката пееше от първата строфа, след четири биса, когато хората искаха още и още… Ерсин (с китарата вляво на снимката) беше с насълзени очи и това казва повече от всичко. Затова си купуваме билети, ходим на концерти и пеем… и нека си вали, не сме сами.

P.I.F. на живо:

13 юни -  Пловдив, Античен театър, "Пловдив чете"
29 юли -  Варна, фестивал Neverfest
19 август – Бузлуджа, благотворителен фестивал  

Сетлиста
 

1. Обещавам
2. Вали
3. Цялото небе
4. Кой си ти
5. Времето внезапно спря
6. Всеки ден
7. Песен
8. Свободен от теб
9. Горим
10. Оставам тук
11. Приятел
12. Камбаните
13. Колело
14. Невидимо дете
15. Приказка
16. Сън в съня
17. Отлъчен
18. Седем
19. Огън

Joy Station Acoustic Sessions:
Акустичният концерт на P.I.F. бе част от организираните от клуба Joy Station Acoustic Sessions, които продължават с:

• Акустичен концерт на Лина Никол, подкрепена от музикантите Александър Васев (пиано), Радослав Славчев - Riverman (бас) и Деян Илиев (барабани) на 17 юни.

• Акустичен концерт на Елена Сиракова с музикантите Момчил Косев (китара) и Юлиан Янев (пиано) на 24 юни.

Снимка: Joy Station
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички