Първи Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20


Първи Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20

2693

Годишните награди на Националната музикална класация БНР Топ 20 ще бъдат връчени за първи път във Второ студио на БНР от 19.00 ч. на 9 февруари.

Церемонията може да бъде проследена на живо от всички почитатели на българската поп и рок музика в ефира на програма "Хоризонт" и онлайн на bnr.bg.

Наградите в шест категории са още един начин Българското национално радио, като обществена медия, водеща културна институция и музикален продуцент, да изрази своята подкрепа към артистите с ярко и открояващо се присъствие на българската музикална сцена.

Ще бъдат връчени награди за най-много гласове от слушателите  и за най-дълъг престой под № 1 в класацията. Изкачването на върха на престижния чарт, определят всяка седмица слушателите на обществената медия и музикални редактори от всички програми на БНР, като техния вот може да бъде проследен на страницата на класацията https://top20.bnr.bg/. Ще бъдат присъдени и отличия за най-добър дует или колаборация и за изгряваща звезда.  Музикалната редколегия на БНР също ще връчи своя приз.

Ето и номинираните за открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022:

-      Група Остава – емблематичната българска банда отбелязва 30 години на музикалната сцена с нов шести студиен албум "Кислород" и два големи концерта в Античния театър в Пловдив в зала 1 на НДК, София;

-      Рут Колева  - за големия успех с подписването на договор с водещата музикална компания Warner Music;

-      Любо Киров – за албума "Целуни ме", впечатляващия едноименен концерт в зала "Арена Армеец", както и националното музикално турне на изпълнителя.

-      Александър Петров – създател на някои от най-хубавите текстове в българската поп и рок музика. Поетът беше в основата на възраждането на група Тангра 3 през 2022 година.

Подробности  - ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички