Първият десант на Slipknot в България. Corey Taylor и ко. на Hills Of Rock 2022


Първият десант на Slipknot в България. Corey Taylor и ко. на Hills Of Rock 2022

3283

Любимият рок фестивал на България Hills Of Rock се завърна ударно след двугодишно отлагане с категоричността и силата на парен локомотив.

И то не само заради горещото време в Пловдив! Corey Taylor и компания предизвикаха вълни от емоции във феновете и най-мощното пого, виждано у нас.

Хиляди бяха българските, а и чужди, фенове на една от най-популярните метъл банди в цял свят,  събрани на Гребната база. А очакванията им бяха оправдани – Slipknot дадоха всичко, което трябва да предложи една рок банда –вълнения, хаос и адреналин в тълпата с перфектен сетлист и представление като по учебник.

Американските метъл гиганти обявиха нов албум и то часове преди първото си гостуване в България. Дискът ще бъде издаден през Roadrunner Records и ще носи загадъчното име "The End, So Far". Той ще съдържа 12 песни, като две от тях вече са известни: сингълът "The Dying Song (Time Тo Sing)" и парчето "The Chapelton Rag", което се появи миналата година като изненадващ сингъл.

Припомняме, че последният албум на групата "We Are Not Your Kind" завладя феновете по цял свят, като оглави класациите в много държави с тежкото си звучене и връщането към корените на бандата. Никога не е имало група като Slipknot и никога няма да има. Също като спора от Средния Запад, те тихо разцъфтяха и се превърнаха в най-безкомпромисното, неоспоримо и уникално присъствие на планетата, чието влияние надхвърля жанрове и поколения. Откакто започнаха да посяват семената на революцията в Айова през 1999 г., тези изключителни музиканти са спечелили награда "Грами", били са номинирани 10 пъти, отбелязали са 12 платинени и 41 златни сертификата за албуми по целия свят и са събрали над 8,5 милиарда глобални стриймвания и 3,5 милиарда гледания на видеоклипове до момента - безпрецедентно за рок група от което и да е поколение. Rolling Stone включва основополагащия платинен албум "Iowa" (2001) сред "100-те най-велики метъл албума на всички времена". The Ringer потвърждава: "Те са най-важната метъл група за тяхната ера". В допълнение към отбелязването на третия пореден дебют на групата под №1 в Billboard Top 200, техният шести дългосвирещ албум – "We Are Not Your Kind", оглави класациите в дванадесет страни по света през 2019 г. Разпродавайки концерти на няколко континента, те доставят неповторимо мултисензорно изживяване по време на турне и чрез техния собствен Knotfest. Със седмия си албум "The End, So Far" бандата се завръща и най-вероятно вече нищо няма да бъде същото.

На трите сцени на Hills Of Rock - Main Stage, Music Jam и "На тъмно", се редуваха чужди и български банди от целия спектър на рока и метъла – Vended, Klogr, Nervosa, Me And That Man, Heaven Shall Burn, Jin Monic, Elvana и This Burning Day.

Пълният ред и часове на излизане на бандите: програма.

Актуални новини и анонси от организаторите: festteam.bg, hillsofrock.com и ticketstation.bg, социалните мрежи и събитието във Фейсбук.
Снимка: Fest Team

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички