Новата вълна на траш метъла приижда: първият десант на Chemicide в България, съпорт - нашите Threat и Deception
Ясен Зердев с дебютен албум, премиерата е в клуб Singles
"Ергенът" Евгени Генчев с първи концерт в България, ще представи избраницата си Валерия в пловдивския античен театър
Fyeld откриват за италианците Obscura Qalma в София
Pantera започват европейското си турне от София, нашите Odd Crew и Black Tooth от Турция ще забият преди хедлайнърите този петък
Dubioza Kolektiv вилняха в София
Една от най-важните групи в неофолк жанра – Rome, с концерт в София
Gogin с дебютен албум, представя "Fix" на живо в Koncept Space на 25 май
YaMi събират класически музиканти и най-добрите български MC-та на една сцена
Spike – Bulgarian Music Showcase отново е в Пловдив и тази година. Над 220 участници пристигат в града между 25 и 27 май
Rediscovered - Love Songs от Крис Норман на концертите му нас
Анимационерите са българският гост на концерта на Fun Lovin‘ Criminals в София.Come Find Yourself

Рапсодия в кинематографичен метъл с Luca Turilli


Рапсодия в кинематографичен метъл с Luca Turilli

3510

Албумът "Ascending Тo Infinity" на Luca Turilli - китарист и основател на италианската симфоник/пауър метъл група Luca Turilli’s Rhapsody, ще бъде представен в "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21.00 ч. в събота, 7 декември.

Luca Turilli - известен от още от Rhapsody и Rhapsody Of Fire, е роден на 5 март 1972 година в Trieste, в семейството на виолончелист и отрано е възпитан в европейските музикални традиции. Това личи още в първия му самостоятелен албум, където съчетанието на класика, хеви метъл и стила фентъзи му носи признанието на музикант с оригинално мислене и склонност към мащабни изяви.

Членовете на Luca Turilli’s Rhapsody определят стила на своята нова/стара формация като Cinematic Metal, за да подчертаят интереса си към света на киното и музикалните съпроводи към филмите на автори като Hans Zimmer и Danny Elfman. Това подсказва защо музиката им се характеризира с епична звучност чрез включването на пълномащабни симфонични оркестри и бомбастични хорови аранжименти, а в други композиции впечатляват с акустични фолклорни елементи.

Първият им албум "Ascending Тo Infinity" се появява през 2012 като те го причисляват под № 11 в дискографията на Rhapsody.
 
Темите на отделните песни представят калейдоскопична картина от духовно пътешествие, съдържаща идеи от квантовата физика, има препратки към теориите за множеството паралелно съществуващи измерения на Вселената и за преходите между тези измерения, както и езотерични и религиозни внушения, повлияни от "Откровение на Свети Йоана Богослова".

"Ascending Тo Infinity" (или "Възнасяне към безкрайността") е записан с участието на симфоничен оркестър, хор и солисти, пояснява Сергей Шишов, традиционен водещ на предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Нина Николина - "Jazz & Traditions Vol.2"

Видео


Албуми


Нина Николина - "Jazz & Traditions Vol.2"

Албумът "Jazz & Traditions Vol.2" на Нина Николина, съдържащ 9 композиции, които съчетават мотиви от различни...

Най-четени новини


виж всички