Разходка с Плешивото куче в Обърканите светове на Серж Танкян


Разходка с Плешивото куче в Обърканите светове на Серж Танкян

2035

В поредния епизод на предаването "Плешивото куче" тази събота:

• Днес няколко милиона повече знаят това-онова за Армения и нейния древен народ, но по съвсем различна причина, наречена Систъм Ъф А Даун (System Оf А Down). Забравете обаче вицовете за радио Ереван.

- Серж Танкян (Serj Tankian), емблематичният фронтмен на бандата, вокалист, продуцент, китарист, кийбордист и басист, издаде своя шести солов албум "Perplex Cities" ("Объркани градове"). Премиерата му се състоя чрез стрийм в програмата за добавена реалност "Аrloopa".

- Екстремен метъл, джаз импровизации, етно извивки от Предна Азия и алтърнатив хип-хоп... Музата на твореца в нова стилова посока.

- Серж Танкян (на снимата) извън музиката - политически и еко-активист, писател, художник изобщо - артист, който бяга от капаните на патоса, програмист и бизнесмен.

- Топлата връзка Систъм Ъф А Даун - Слейър. Какво обсъждат Кери Кинг и арменецът?

- Колорит, който си служи с различни инструментални багри, които могат да бъде тълкувани на много нива - лично, музикално, национално и прочее. Серж Танкиян е такъв, какъвто е, и желае да бъде възприеман тъкмо по този, а не по другия - изкелиферчен начин. Просто, ясно и елемeнтарно, Уотсън. Нямаме проблем с вашето несъгласие. На когото не му се нрави, може да се оплаче на... арменския поп.  

•  Честит рожден ден на:

Желимир Бебек - Желко (Zeljko Bebek), певец, композитор, мултиинструменталист и продуцент.

- Дългият му път през групите Индекси, Ютро, Армия Бе, Подиум и Юго-рок мисия, за да остане в историята като характерния първи глас на Биело Дугме в най-славния период на бандата - от 1974-а до 1984 година. А после се отдаде на солова кариера.

- Във фокус: последният му индивидуален диск "Mali oblak ljubavi", помиряващ народите, които все още понасят травмите от войната.

Живорад Йелич, известен само и като Жика, сръбският китарен пироман и композитор, който отбеляза 80-годишен юбилей.  

- Певецът, композитор и мултиинструменталист,  съосновател и сред главните идейни двигатели на YU Grupa, пионери в съчетаването на хард и прогресив рок с елементи на традиционна музика на Балканите и признати за най-дълго просъществувалата сръбска рок формация.

- 52 години от основаването на митичната сръбска и бивша югославска YU група се отбелязват през настоящата и отиваща си 2022 година. По този повод - по неофициално потвърдена от мениджмънта на легендите, новина, ветераните ще се завърнат с няколко концерта следващата и за запис на едно или две нови парчета.

- Жика - автор на една от 60-те най-велики песни, издадени от звукозаписната компания Пи Джи Пи - Ар Ти Ес (Produkcija gramofonskih ploca Radio televizije Srbije) през шейсетте години от съществуването на лейбъла.

•  Get Ready. В навечерието на светлите празници: Когато всички казват "хо-хо-хо", ние да не казваме "ох-ох-ох".

Предаването с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва по програма "Христо Ботев" (92.9 FM) по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.

Снимка: "Форбс"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Михаела Маринова - "До безкрай"

Видео


Албуми


Михаела Маринова - "До безкрай"

Две години след дебютния си диск "Стъпка напред", Михаела Маринова е готова с втори албум, озаглавен "До безкрай"....

Най-четени новини


виж всички