Шумно се задава Силата на Рока 8


Шумно се задава Силата на Рока 8

5611

Националният есенен младежки рок конкурс за авторска песен "Силата на Рока" 2018 ще разтресе столичните клубове "Rock It" и "Маймунарника" от 17.00 ч. на 22 и 23 септември.
Осмото издание на проявата е организирано от компанията на Милена Славова – "Мистър Рок Мюзик", и фондация "Кралица на музиката и изкуствата" със специалната подкрепа на "Музикаутор". След един нулев сезон през 2017-та, тази година 16 млади рок банди от цялата страна ще се борят за наградите. Осем от тях ще отпаднат след първия ден (полуфинал в "Rock It"), а достигналите до осмина финал ще забият вече на открито на сцената в "Маймунарника" тази неделя, 23 септември.

За поредната надпревара, освен от София, пристигат млади рок музиканти от Русе, Варна, Плевен, Враца, Добрич, Шумен и Сливница. Групите, както и в досегашните издания на фестивала, ще изпълняват по две песни в рамките на 10 минути сценично време (ако са по-къси, е позволено и по три). Първата ще е състезателната, която ще оценява журито, а втората по избор, може и кавър.

Основен водещ и главен помощник на Милена за осма поредна година е Васко Громков, а цялата проява се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Голямата награда отново се поема от компанията "Мастило Мюзик". Тя ще реализира запис на сингъл и пълното му продуциране за бандата, която ще победи в свирепата конкуренция. Предвиждат се най-малко още 4 други награди, сред които една от най-атрактивните финансово е тази, осигурена от "Мюзикаутор".

Освен рок иконата Милена Славова, в селекционната комисия са Ивайло Кицов (музикален критик, журналист и радиоводещ), Владимир ГеоргиевВладо Попа (музикант – Контрол, Уикеда) и Васко Громков (музикален журналист, диджей и телевизионен водещ).

Редът за участие ще се определи чрез жребий в двата дни преди започването на конкурса. За целта е желателно всички групи в съответния ден да са в "Rock It" и "Маймунарника" в 16.00 часа.

Съставите в "Силата на Рока 8", допуснати до полуфинал:

Born For Vengeance - Русе
Time Jugglers - София
Взлом - Варна
RPM - Плевен
HIGH VOLTAGE - Враца
AttaXic - Добрич
Oou Of Tune - Шумен
Le' Push - Добрич
58 Degrees - София
The Roost - София
The Rebels - София
Axez - Варна
София Джеди - София
Летците - Сливница
Cortege - София
G-Point Rock - София

"Силата на Рока" стартира през 2011 година. В неговите издания са участвали над 120 български рок групи от цялата страна, по-голямата част от които ученически.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички