Spiritual Front отново в София: мафия фолк и нихилистичен самоубийствен поп


Spiritual Front отново в София: мафия фолк и нихилистичен самоубийствен поп

2029

Spiritual Front - една от водещите неофолк банди, се завръща у нас за концерт в столичния клуб Live & Loud на 14 януари.

Че това е една от водещите неофолк колективи, може да се твърди колкото сериозно, толкова и с всичките уговорки - трудно е групата да се постави в строги стилови рамки. В средите може да се чуе някой да нарече стила, който формацията представя, "мафия фолк" поради неразривната връзка на артистите с родната им италианската култура, история и всички нейни наслагвания с особен акцент върху филмовото изкуство и музика от 50-те, 60-те и 70-те.Самите музиканти си сложиха определението "нихилистичен самоубийствен поп", но дали в него се побират музикалните търсения и експерименти на тези изкушени от едно по-романтично, и в същото време по своему перверзно минало, изкушени и от мрачните кътчета на човешката душа и отдадени на страсти и копнежи музиканти… От мрачен, ридаещ експериментален фолк в началото на кариерата, звукът им постепенно започна да се трансформира и расте и сега се сравнява с творчеството на Nick Cave, Swans и Scott Walker.

Шоуто им на живо, освен че е поднесено изключително елегантно и музикантски, включва и визуални внушения, които ще са добра игра на скрити, а и съвсем явни послания за почитателите на класическото италианско кино. За останалите – това ще е един нов свят, тръпката от който ще видите изписана по лицето на Simone "Hellvis" Salvatori. Сърцето на формацията Simone – вокали и акустични китари, е харизматична личност, събрала в себе си таланта и чара на Елвис Пресли и мрака, меланхолията и обичта към китара на Джони Кеш. Добавете към това щипка италиански романтизъм и скандинавска чувственост и ето го Salvatori.

За гостите ще открие Lunatic Theatre, една нестандартна банда за нашите ширини. Сформирани през 2017 година в София, те предават своето послание към хората в стил пост-пънк/ колд уейв/електроник. Делили са сцена с Whispering Sons, Виолетов Генерал, Cold Brats, Education и други. В проекта са Cindy Rocketheart - вокал; Anh Viet - китара и кийборди и Vlad Serpent - бас.

Билети по 31 лв. - в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.

В деня на събитието, ако има останали пропуски, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

Още - на: https://www.facebook.com/events/650403033388691/

Видео на Spiritual Front: https://www.youtube.com/watch?v=ESQvUCeA258&ab_channel=ProphecyProductions

Lunatic Theatre:

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=9PSMbLKXsaQ&ab_channel=LunaticTheatreOfficial
Музика в саундклауд: https://soundcloud.com/lunaticstheatre?fbclid=IwAR0rHd4zg48tfacZEDuhKidfqHn-vMGp3TIPAeoY-Fil-W1m8dpVLK7dXkI
Фейсбук страница: https://www.facebook.com/LunaticSofia

Live & Loud е на улица "Позитано" №8.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички