Теория за молекулярното наследство, или ако Бетовен стане звезден прах


Теория за молекулярното наследство, или ако Бетовен стане звезден прах

1248

В своя най-нов студиен албум, с пореден № 10 за период от 27 години, британската прогресив рок група Arena се изявява с нов певец – Damian Wilson, когото знаем от участията му в проектите на Ayreon, Threshold, Rick Wakeman, Landmarq и т.н.

Нова е и тематиката на албума "The Theory Оf Molecular Inheritance" – "Теория за молекулярното наследство". Автор на идеята и на текстовете към отделните песни е Clive Nolan, ето какво споделя в интервю: "Всичко в този проект е по-различно от това, което обикновено правим, защото много от нашите неща със сигурност звучат в стила на фантастиката, но тук е малко повече от научна фантастика, и със сигурност е наука. 

Историята разказва за учен от наши дни, който прониква в запечатана лаборатория. Открива резултатите от работата на изследовател преди 50 години, който вярва в идеята за молекулярно наследство, според която материята не изчезва напълно. Така че ако Бетовен става звезден прах, може така да го наречете, неговите молекули се носят в пространството и знаете, че те ще се интегрират отново, независимо дали ще се интегрират отново с дърво или с друго човешко същество.

Остава да видим дали теорията на учените потвърждава факта, че има конкретна молекула, която носи определени черти, тогава може да стане така, че ако 150 години по-късно се роди бебе и в това бебе да е интегрирана една от тези молекули, която например да е от Бетовен. Тогава това дете може да израсне, показвайки невероятен музикален талант, въпреки че родителите му не са го възпитали непременно по този начин или нещо подобно. Така че това е вид теория, чиято концепция ученият развива и предлага това, което наричаме история на случаи. Един от тях е Бетовен, сериен убиец е друг и някакъв философ е трети, и така ученият предлага тези истории на случаи, като се стреми да намери и идентифицира молекулата, след което прави нещо с нея. Има малък обрат в историята, който ще оставя на слушателите сами да открият…"

Сергей Шишов ще представи "The Theory Оf Molecular Inheritance" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 21 януари, след новините от 21.00 ч.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички