Трети десант на алтернативистите De Staat в София, ще люлеят клуб "Терминал 1" на 6 ноември


Трети десант на алтернативистите De Staat в София, ще люлеят клуб "Терминал 1" на 6 ноември

2111

Столичният клуб "Терминал 1" е домакин и организатор на концерта на алтернативната и абстрактна в изявите си група De Staat.

Третият десант на нидерландската банда предстои на 6 ноември, след като дебютният ѝ лайв в София бе през 2016 г., отново в същия клуб. Формацията е създадена десет години по рано - през 2006 г. в Ниймеген. Става широкопопулярна през 2015 г. с аудио-визуалната концепция на "Witch Doctor". Пренасянето на сценичното поведение от клипа в клубна среда прави нейните шоута изключително атрактивни за публиката. Още тогава музикантите са избрани да подгряват по време на турнето на Muse. Те ще бъдат гости на европейското турне на Biffy Clyro тази есен.

De Staat се събира през 2006 г. в Ниймеген и определя стила си като смесица от алтърнатив, електроник и експериментъл рок. Бележат неколкократни участия във фестивали като Glastonbury, Sziget, Pinkpop и Lowlands. Групата има седем студийни албума, като от последния, който бе издаден тази година, е и новият популярен сингъл "Who's Gonna Be The GOAT?"

По време на настоящото турне нидерландския състав е неизменно придружаван от съпорт бандата CLT-DRP. Триото е базирано в Брайтън, Великобритания, основано през 2017 г., а стилът се определя предимно като електро-пънк.

От българска страна, като част от шоуто, бе избрана набиращата все по-голяма популярност група ALI. Бандата свири рафиниран и смел рок-ен-рол с искрени текстове и стадионни амбиции. Съставът се появява органично от срещата на приятели и колеги и нуждата им да запълнят празнина на музикалната сцена и в меломанските си души. ALI има пет официални сингъла, които заемат челни места в националните радиокласации за рок музика. Предпоследният "Bliss + Blasphemy" е селектиран в телевизионната реклама на международната фондация за защита на животните "Четири лапи". Последният - "Don’t Hate Me", е против насилието във всичките му форми. В момента групарите работят по своя дебютен албум – бавно и прецизно, без да се ангажират със срок, което прави изявите им на живо още по-ценни.

Билети - в мрежата на компанията Ticketstation.bg. Цената им е 30 лв. в предварителна продажба и 36 лв. на самата дата. Но броят им е силно ограничен - само 500 билета са пуснати в продажба, поради което организаторите препоръчват възможно най-ранното закупуване.

Вратите на "Терминал 1" отварят в 20.00 ч., а началото на концертната част е от 21.00 ч.

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/729031545012251/?active_tab=about

Билети:

https://ticketstation.bg/bg/e10613-de-staat 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички