Улица "Нов живот" Вх. ХХХ: концерт, ъндърграунд изложба и творческа работилница във втората събота на фестивала


Улица "Нов живот" Вх. ХХХ: концерт, ъндърграунд изложба и творческа работилница във втората събота на фестивала

2435

Както MySound.bg вече писа, Улица "Нов живот" Вх. ХХХ, Ап. 29 (Фабрика Автономия) е названието и локацията на втората събота (29 октомври) от тридневния фестивал ХХХ години след Воев в памет на легендарния поет и музикант Димитър Воев.

Акцентът е върху колективното сътворчество и самоорганизация на множество генерации вдъхновени и повлияни от алтернативната субкултура, свързана с неговата фигура. Сред имената на творците, които ще участват в ъндърграунд изложбата, са Станислав Беловски, Йон Марс, Маргарита Омар, Даниел Адърски, Дими Дедиковски и Теменуга Мишкова. Събитието, организирано от неформална група фенове на "Нова генерация". Завинаги!", ще се проведе от 18.00 ч. в социален център Фабрика Автономия на бул. "Тотлебен" 34 в София.

Началото ще бъде поставено вместо с речи и церемонии, с творческа работилница съобразно названието на фестивала - Вх. ХХХ като художествен, хакерски, хибриден в своя формат. Всеки гост е поканен да бъде и домакин, активен участник в събитията и да допринесе с арт материали за работилницата, с почерпка, с достатъчно нелошо настроение.

С характерния за вибрациите, свързани с Воев оптимистичен песимизъм, се очаква да бъде заразно изпълнението на живо на група На червено. А зад видеоплейлиста на съпровождащото арт работилницата дарк парти съвместно ще стоят Ивайло ДемидовИвашкин от групите Мефисто, PсихоIвашкин, Проект Димитър Воев, както и Галина Лачева, Борис Кънчев и Петър Бранков от неформален фенклуб "Нова генерация" в стремеж за съпреживяване на видеоклипове от различни географски ширини и представяне на повече местни или по-малко известни имена от постпънк и експерименталната сцена.

Още подробности - ТУК.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички