В "Бездна" с Unleash Тhe Archers, води Сергей Шишов


В "Бездна" с Unleash Тhe Archers, води Сергей Шишов

1196

Музикантите от канадската пауър метъл група Unleash Тhe Archers още с дебютния си албум през 2009 година създават звук, различен от всичко друго в бранша.

От самото си създаване наблягат на концертните изяви, на които искрено се забавляват, като в продължение на години пътуват из цяла Америка със своя микробус. Така постепенно привличат вниманието на медиите от цял свят, а постоянното им ангажиране в социалните платформи от всякакъв тип им позволява да регистрират постоянен растеж и специална, позитивно ангажирана база от фенове, която обхваща всички континенти.

Певицата на групата Brittney Slayes, силно повлияна от албума "The Crucible Оf Man" на американската хеви метъл формация Iced Earth, замисля мрачна история в две части, която започва в албума "Apex" ("Връхна точка"), вече прозвучал в "Картини от една изложба".

В основата ѝ са приключенията на главния герой, наречен Безсмъртния, направен от същия камък, от който и неговата планина, като също се е превърнал в планина с огромна сила. Прокълнат е да служи на онзи, който го събуди от хилядолетната му дрямка. Той  обаче е събуден, подмамен от гласа на Матриарх, жадна за власт магьосница, която иска на всяка цена да пороби света. Тя му поставя страшна задача и обещава да го освободи от проклятието, ако направи така, както тя поиска. Матриарх възлага на Безсмъртния да намери четиримата ѝ синове и да ги доведе при нея, за да ги убие в ритуал за постигане на безсмъртие. Първият син е хитър манипулатор, вторият – измамник със змийски език, третият – страхлив генерал, който се крие зад хилядите си войници, а четвъртият – мекушава душа, която се предава без съпротива. След като получава всичко това, Матриарх се отрича от своето обещание и вместо да освободи Безсмъртния от проклятието, тя го изпраща обратно да спи, за да изчака докато отново ще има нужда от него.

В албума "Abyss" ("Бездна") историята продължава: Безсмъртния отново се събужда, този път се озовава на кораб в дълбокия космос. Известно време се скита сам, размишлявайки върху злодеянията си, търсейки новия си господар. Най-накрая го намира и научава, че това е Внука на Матриарх, който иска да ѝ отмъсти за смъртта на баща си чрез Безсмъртния. Внука всъщност казва: "Откраднах те и заедно ще разкараме Матриарх веднъж завинаги!" Същевременно Безсмъртния решава да спре да бяга от миналите си грешки и да се изправи пред това, което е направил. В крайна сметка героите възнамеряват да използват гнева си, за да извисят душите си, вместо да разпространяват хаос. В епична битка двамата се възправят срещу Матриарх, но финалът е трагичен...

Brittney заявява в интервю: "Знаех, че искам моят злодей да бъде жена, защото какво по-страшно може да е от жена, жадна за власт? И исках главният ми герой да бъде мъжки тип трагичен герой. Бях вдъхновена от тях и как ще си взаимодействат, и двамата супер мощни, но без да се унищожават един друг. Тогава измислих проклятието, при което Безсмъртния трябва да служи на всеки, който го събуди, и тогава се попитах защо тя го иска? Какво може той да направи, което нормалният мъж не може – да притежава огромна сила, но да няма контрол над нея.

В "Бездна" представяме борбата на доброто срещу злото, на светлината срещу мрака, Внука срещу баба му Матриарх, но също така използваме литературния прийом за вътрешната борба, тъй като Безсмъртния се бори с доброто и злото в себе си и трябва да реши в крайна сметка дали той е просто инструмент, който другите използват, или човек със свободна воля и способност да избира своя собствен път; борба, която мисля, че се отнася за всеки човек. И тъй като действието се развива в Космоса, а не на Земята, както бе в "Apex", искахме този път звукът да бъде по-лек и по-ефирен, така че добавянето на синтезатори да му даде още един слой дълбочина и да отведе слушателя към нова среда", завършва Brittney Slayes.

Сергей Шишов ще представи "Abyss" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 28 май, след новините от 21.00 часа.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички