Wacken Metal Battle Bulgaria 2023: България отново на Wacken Open Air


Wacken Metal Battle Bulgaria 2023: България отново на Wacken Open Air

1646

Набирането и подборът на желаещите да представят тази година родната сцена на най-авторитетния форум за метъл музика в света – фестивала Wacken Open Air в Германия, продължават.

Условията за участие в конкурса и след това за участие на фестивала са както следва:

– Групата трябва да е от България;
– Музиката, с която групите кандидатстват, трябва да е авторска – кавър и трибют версиите са недопустими (!!!);
- Групата трябва да притежава и да може да разполага с правата на текстовете, музиката и аранжимента на песните, които ще изпълни;
– Текстовете не трябва да са от чужди автори, публикувани или подготвени за издаване;
– Групата ви не е имала и/или няма подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период;
- Групата не е получавала помощи и подкрепа от национални или частни културни фондове, които ограничават отстъпването на правата на живото изпълнение на песните;
– Групата ви може да изсвири 30-минутен сет собствени песни.

Ако отговаряте на горните условия не по-късно от 7 юни изпратете на MetalBattleBG@bgtsc.eu (няма значение с главни или не) като прикачени файлове или линк:

1. В мр3 формат 4¬ до 6 песни  - в линк;
2. Актуална, но не концертна снимка на групата – без лога и надписи по нея;
3. Биография на групата в .txt или word формат; 
4. Адрес за обратна връзка и телефон(и) за контакт; 
5. Български финал –24 юни, клуб "Микстейп" 5 в София
6. Представяне на  Wacken Open Air,  Headbangers Stage, 2 август, 18.45 ч.

В конкурса не могат да само участват последните победители – Bad Cast. Имената на родните финалисти ще станат известни не по-късно от 17 юни.  

Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На сцената ще има барабанен сет, усилватели с колони. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването, като и тази година един от гласовете ще е този на публиката! Всяка от допуснатите групи ще получава регулярна и подробна информация на електронната си поща.

Международният финал се провежда на WET Stage и на Headbanger’s Stage през първите дни на W: O: A, а в него взимат участие само 30 от всички над 60 държави членки на този форум. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия тематичен фестивал в света. Международно жури (по един съдия от всички участващи държави) избира Топ 5, а групите се награждават с материални и парични награди.

Metal Battle е шанс на всички участващи да попаднат в реална работна среда, да установят контакти, които могат да бъдат полезни за тяхното музикално бъдеще, да видят какво е нивото на работа по време на най-големия метъл фестивал в света. В специалните зони по време на престоя си на W:O:A групите могат да се срещнат със свои именити колеги, журналисти и представители на медии, продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании.

Билетите за събитието ще се продават само в деня и на входа на клуба при цена от 15 лв. Право на глас ще могат да упражнят само притежателите на заплатен вход за събитието.

За запитвания: MetalBattleBG@bgtsc.eu

Повече информация за организаторите:

www.bgtsc.eu
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички