W.A.S.P. на Loud Festival


W.A.S.P. на Loud Festival

3305

Loud!

Да, доста е шумно след Symphony X на У.А.С.П. (W.A.S.P.) Шумно и небалансирано, с надути бас и барабани и чат-пат чуващ се Блеки Лоулес (Blackie Lawless).... Но какви глупости пиша? Току-що видях шестия си концерт на W.A.S.P. и искам поне още шест! За четвърти път в София, за шести в България и от 30 години на сцена, американците са от малкото класически хеви метъл банди, които дори след края на 80-те не мръднаха от позициите си на, клише е, но, да, лидери.

Малко се бавят, малко сме уморени, само калта е много. Толкова много, че в един момент забравям, че маратонките ми са предимно бели. Кал съм и на кал ще стана – кален татко, кална мама. Само дето малко след 23 часа всички физически несгоди губят всякакъв смисъл. W.A.S.P. изхвърчат на сцената с безумно медли от парчета от 80-те, а долу скачаме щастливо като свине в кочина (чисто визуално доста се доближаваме), пеем, викаме и пляскаме, докато групата ни хвърля от песен в песен. "The Real Me", "I Don’t Need No Doctor", "L.O.V.E. Machine", "On Your Knees", "Wold Child" – ако си посрещал тези песни с възторг преди двайсет и повече години, няма как и сега да си безучастен. Бандата отдавна вече е стикована в този състав, Блеки е в жестока форма и е като фурия по сцената, останалите момчета се раздават до откат и някъде дълбоко трепват емоции, позадрямали в годините, в които плочите на W.A.S.P. леко забравиха пътя към грамофона.

W.A.S.P. са хала на живо, сетлистът е познат – музика от 80-те, две песни от гигантския "Crimson Idol" ("Murders In The Rue Morgue" и гласът ми е в неплатен за неизвестно време) и последните два албума. Да, нямам против да чуя "TheIdol" и "Heaven’s Hung In Black" в рамките на 20 минути. И повярвах на Блеки, когато сподели, че всеки път, когато свири в България, публиката го кара да се чувства като у дома си. Попивам концерта, заедно с още 5 хиляди метъляги, куфеем за последно на "Blind In Texas" и отиваме да лющим люспи кал в банята, хванали пътя пеша или прецакали се с някое такси-пържола (четете хубаво какво пише на стикера с тарифите, наистина е важно!).

А тази нощ следват Слейър (Slayer), Соулфлай (Soulfly), Анайълейтър (Annihilator)…. Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерии".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички