Watain с нов албум на концерта в София


Watain с нов албум на концерта в София

3681

С нов албум - "Trident Wolf Eclipse", пристига шведското трио Watain за концерта си в България. Както е известно, групата идва по покана на BGTSC за концерт в столичния клуб Mixtape 5 от 20.30 ч. на 7 май, вторник. Събитието е част от източноевропейската обиколка Eastern Eclips Tour. Подобно предишните  предишните 5 албума, актуалният диск е записан от Торе Стйерна (Tore Stjerna) в стокхолмското Necromorbus Studio през лятото на 2017 година. Лириките на една от най-даровитите, но и най-зрелищни съвременни банди, продължават да изследват дяволските и зловещи проломи на философия, религия и магия, както и силата и борбата, които ги определят.   

Watain е сформирана в Упсала през 1998 година. E. Danielsson, P. Forsberg и H. Jonsson, съставляващи ядрото, са заедно още от тогава. И докато триото наистина произхожда и принадлежи към така наречения традиционен кодекс на Сатанинския блек метъл (Satanic Black Metal), музикaта им трябва да се разглежда като културно несвързан израз и проявление на сила, борба, неподвластност, тъмнина, свобода и екстаз.
Концертите на шведите са скандалноизвестни по целия свят с това, че са единствените по рода си най-съвременни церемонии на дивата блек метъл лудост, където тържественото и свещеното се вплитат в сурова сила. През последните 20 години групата се утвърди като една от най-трудолюбивите и безкомпромисни шайки на световната блек и дет метъл сцена. За това сочат фестивалните хедлайнърски слотове, постиженията в класациите, наградите и номинациите, съпътстващи всеки техен албум.  Mixtape 5 ще отвори врати в 18.00 ч.
 Билетите са в продажба онлайн и в мрежата на "Евентим", а някои от местата, на които са откриваеми, са бензиностанции OMV, Technopolis, "Български пощи", Orange, Usit Colours, магазини "На тъмно", "Дюкян меломан", Office 1 Superstore, билетна каса на Eventim на ул. "6-ти септември" в София, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.
В случай на останали в деня на събитието и на място цената на пропуска ще е 50 лева. *Клубът не работи с резервации**Политика за достъп на непълнолетни тук.***Гардероб - пътване за употреба тук

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички