Завещанието на Myrath в Картини от една изложба


Завещанието на Myrath в Картини от една изложба

2204

Още с първите си изяви в стила ориентъл метъл, тунизийската група Myrath става известна у нас; сред слушателите на "Картини от една изложба" музикантите се ползват със завиден успех от двете им представяния досега. Техните гастроли по цял свят се следят с повишен интерес и са белязани от съвместни участия с Robert Plant от Led Zeppelin, Epica, Symphony X, Anathema и т.н.

След пет години подготовка се появява четвъртият (неофициално петият) им студиен албум "Legacy" ("Завещание") и ето как певецът Zaher Zorgatti въвежда в него: "Ние композираме от сърце, винаги влагаме нещо от душата си, това не става механично. Може би затова минаха толкова години за подготовка, защото изживяхме доста трудни моменти, като смъртта на кръстника ни Ahmed Ben Arbia, бащата на нашия китарист Maleu. Това беше истински шок, защото той беше такова вдъхновение за нас, а беше и наш мениджър. Мога да ви кажа, че без него и без нашия продуцент Kevin Codfert нищо нямаше да направим.

Междувременно стана революцията в Тунис, с която ни се случиха както лоши, така и добри неща. Скоро след нея ние започнахме да композираме музиката за "Legacy" и сглобихме всичко в Тунис, в родния ми град Sousse. После се преместихме във Франция и записвахме около Париж, в Nanterre, а смесването направиха Kevin Codfert и Jens Borgen в Швеция.

Най-важното нещо за нас сега е да композираме и да правим албуми, защото усещаме силно вдъхновение и се чувстваме пълни с енергия. Искаме да внесем нещо ново на метъл сцената, въпреки че има много банди, които се опитват да включат ориенталски елементи в своята музика, но това най-често са клишета, все едно гледате Клеопатра или египетските пирамиди от старите холивудски филми" – завършва Zaher Zorgatti.

Тематиката на песните в "Завещание" ни пренася в широк времеви диапазон: включва препратки към древен Египет, откриваме отгласи от настоящето, за попаднем в бъдещето чрез стилистиката на фентъзи сериала "Игра на тронове", а сред всички тях доминират вътрешните проблеми на съвременни млади тунизийци, представени ярко и откровено.

Албумът "Legacy" ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР, в събота, 27 май, след новините в 21.00 часа.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички