Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Зъл метъл от немците Groza и гърците Isolert и Infernal Storm в столичния клуб Live & Loud. Родните Historian ще подгреят


Зъл метъл от немците Groza и гърците Isolert и Infernal Storm в столичния клуб Live & Loud. Родните Historian ще подгреят

1539

Groza, Isolert, Infernal Storm и Historian ще ударят в столичния клуб Live & Loud от 21.00 ч. на 10 декември.

Основана като едноличен проект от вокалиста и китарист P.G. през 2016 г., Groza се разраства като пълна банда в следващите две години, завършващи с раждането на нейния първи албум "Unified In Void" (2018). С последвалото приобщаване към AOP Records беше породена буря, способна да погълне всичко и всеки, пресичащ пътя ѝ, безмилостно бушуваща от страст и гняв по време на многобройните ритуали на живо на турнета и фестивали в Европа.

Въпреки че познатият тътен и песнопения на суров гняв и отчаяние продължават, звукът на Groza започва да изследва нови граници във втория албум. За първи път чисти, равни, вдъхновени от пост-рока пасажи блестят като измамни лъчи на светлина през тъмното, само за да бъдат погълнати от парещи мелодии, тъга и безнадеждност и изпепелени от яростна буря от бласт бийтове още в следващия момент. И когато светът стои неподвижно, парализиран и вцепенен от страх, немският блек метъл колектив нарушава оглушително тишината, за да разкрие своя втори диск "The Redemptive End", опитвайки се да обрисува съвремието ни на опустошителна атмосфера от безнадеждност и безропотно примирение.

Виещ от безименната бездна между ада и лудостта идва нихилистичният, но неудържим дух на Isolert, с разперени черни криле, които да обгърнат града ви в отчаяние... Изкован във Волос, Тесалия, сред изпепеляващите пламъци на 2015 година от Nick S и Panagiotis T (също активни заедно в Sørgelig), този омагьосващ проект не черпи от класическия гръцки блек метъл, а вместо това навлиза дълбоко в скандинавската нощ с плам, който извиква в съзнанието такива видни имена като Gorgoroth или Dissection, умело смесени с нотка от онази лудост, която може да предизвикат само Tribulation. Първите години на Isolert бяха вълна от дяволска дейност. През март 2015 г. първото демо "Isolated Soul"беше изковано в нищо неподозиращия свят. След това, през 2016 г. Giannis и Apostolos се присъединиха към групата за издаването на първия албум "No Hope, No Light… Only Death", спечелвайки им голямо признание. 2017 г. тласна тяхната производителност до още по-високи нива на интензивност, чиито нечисти плодове бяха EP албум, озаглавен "Isolert", издаден със сънародниците им и сродни души Insanity Cult. Плюс колаборация с могъщите Human Serpent за великолепна двадесетминутна композиция – и всичко това само засилваше тяхната прошепната легенда. През 2020 г. Nick, Panagiotis и Apostolos издават най-опустошителната си ода за мрака досега – "World In Ruins". Ревящи със свирепа апокалиптичиност композиции, съкрушителни мелодични сола се преплитат с невероятно жизнено вокално изпълнение, за да вдъхнат ужас и отчаяние, докато вие, слушателите, може само да усещате как всичко се срутва около вас... и сега, вече с още един китарист в техните редици - George S. и Herald, те работят по нов албум, койт още бъде техният най-добър и най-жесток досега...За първи път от седем години, тези неудържими демони ще излязат извън пределите на родината си за поредица от катастрофални срещи на живо с немските блек метъли Groza, свирейки класики от цялото си седемгодишно съществуване.

Infernal Storm е многообещаваща блек метъл група от Северна Гърция.След официално издаденото EP "{On Thorns Ov Hell}" и с нов състав, в момента работи върху своя дебютен албум "{XVII.IV.XX}", който предстои да бъде издаден в края на 2022 година или началото на 2023 г. "С човеконенавистни чувства идваме в България, за да разпръснем една истинска елинска адска буря - нашата блек метъл визия".

Идеята за Historian като самостоятелен проект се ражда по време на блек метъл конкурса на форума на музикантите от metal-archives. През 2013 година е записано първото EP. През 2017 г. съставът е завършен, включващ членове на Inspell, Axecutor, hereAndNow и Primitive Angel Gospoden. Дебютният албум "Scroll - I" беше издаден на 13 септември 2018 г. Той беше представен същия ден на концерта на Batushka, където Historian бяха поддържаща група. Бандата е изнесла много концерти и е свирила с групи като Goatwhore, Welicoruss, Storm Crow и много други. Работата по втория дългосвирещ албум е почти приключила - повече от 50 минути блек/дет метъл в духа на Dissection, Unanimated, Necrophobic, Naglfar, Dark Funeral.

Билети - в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg:https://epaygo.bg/1647930799

Live & Loud e на улица "Позитано" №8.

Видео на Groza: https://www.youtube.com/watch?v=VBANoOdizUQ&ab_channel=AOPRecords
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички