Зъл метъл от немците Groza и гърците Isolert и Infernal Storm в столичния клуб Live & Loud. Родните Historian ще подгреят


Зъл метъл от немците Groza и гърците Isolert и Infernal Storm в столичния клуб Live & Loud. Родните Historian ще подгреят

1112

Groza, Isolert, Infernal Storm и Historian ще ударят в столичния клуб Live & Loud от 21.00 ч. на 10 декември.

Основана като едноличен проект от вокалиста и китарист P.G. през 2016 г., Groza се разраства като пълна банда в следващите две години, завършващи с раждането на нейния първи албум "Unified In Void" (2018). С последвалото приобщаване към AOP Records беше породена буря, способна да погълне всичко и всеки, пресичащ пътя ѝ, безмилостно бушуваща от страст и гняв по време на многобройните ритуали на живо на турнета и фестивали в Европа.

Въпреки че познатият тътен и песнопения на суров гняв и отчаяние продължават, звукът на Groza започва да изследва нови граници във втория албум. За първи път чисти, равни, вдъхновени от пост-рока пасажи блестят като измамни лъчи на светлина през тъмното, само за да бъдат погълнати от парещи мелодии, тъга и безнадеждност и изпепелени от яростна буря от бласт бийтове още в следващия момент. И когато светът стои неподвижно, парализиран и вцепенен от страх, немският блек метъл колектив нарушава оглушително тишината, за да разкрие своя втори диск "The Redemptive End", опитвайки се да обрисува съвремието ни на опустошителна атмосфера от безнадеждност и безропотно примирение.

Виещ от безименната бездна между ада и лудостта идва нихилистичният, но неудържим дух на Isolert, с разперени черни криле, които да обгърнат града ви в отчаяние... Изкован във Волос, Тесалия, сред изпепеляващите пламъци на 2015 година от Nick S и Panagiotis T (също активни заедно в Sørgelig), този омагьосващ проект не черпи от класическия гръцки блек метъл, а вместо това навлиза дълбоко в скандинавската нощ с плам, който извиква в съзнанието такива видни имена като Gorgoroth или Dissection, умело смесени с нотка от онази лудост, която може да предизвикат само Tribulation. Първите години на Isolert бяха вълна от дяволска дейност. През март 2015 г. първото демо "Isolated Soul"беше изковано в нищо неподозиращия свят. След това, през 2016 г. Giannis и Apostolos се присъединиха към групата за издаването на първия албум "No Hope, No Light… Only Death", спечелвайки им голямо признание. 2017 г. тласна тяхната производителност до още по-високи нива на интензивност, чиито нечисти плодове бяха EP албум, озаглавен "Isolert", издаден със сънародниците им и сродни души Insanity Cult. Плюс колаборация с могъщите Human Serpent за великолепна двадесетминутна композиция – и всичко това само засилваше тяхната прошепната легенда. През 2020 г. Nick, Panagiotis и Apostolos издават най-опустошителната си ода за мрака досега – "World In Ruins". Ревящи със свирепа апокалиптичиност композиции, съкрушителни мелодични сола се преплитат с невероятно жизнено вокално изпълнение, за да вдъхнат ужас и отчаяние, докато вие, слушателите, може само да усещате как всичко се срутва около вас... и сега, вече с още един китарист в техните редици - George S. и Herald, те работят по нов албум, койт още бъде техният най-добър и най-жесток досега...За първи път от седем години, тези неудържими демони ще излязат извън пределите на родината си за поредица от катастрофални срещи на живо с немските блек метъли Groza, свирейки класики от цялото си седемгодишно съществуване.

Infernal Storm е многообещаваща блек метъл група от Северна Гърция.След официално издаденото EP "{On Thorns Ov Hell}" и с нов състав, в момента работи върху своя дебютен албум "{XVII.IV.XX}", който предстои да бъде издаден в края на 2022 година или началото на 2023 г. "С човеконенавистни чувства идваме в България, за да разпръснем една истинска елинска адска буря - нашата блек метъл визия".

Идеята за Historian като самостоятелен проект се ражда по време на блек метъл конкурса на форума на музикантите от metal-archives. През 2013 година е записано първото EP. През 2017 г. съставът е завършен, включващ членове на Inspell, Axecutor, hereAndNow и Primitive Angel Gospoden. Дебютният албум "Scroll - I" беше издаден на 13 септември 2018 г. Той беше представен същия ден на концерта на Batushka, където Historian бяха поддържаща група. Бандата е изнесла много концерти и е свирила с групи като Goatwhore, Welicoruss, Storm Crow и много други. Работата по втория дългосвирещ албум е почти приключила - повече от 50 минути блек/дет метъл в духа на Dissection, Unanimated, Necrophobic, Naglfar, Dark Funeral.

Билети - в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg:https://epaygo.bg/1647930799

Live & Loud e на улица "Позитано" №8.

Видео на Groza: https://www.youtube.com/watch?v=VBANoOdizUQ&ab_channel=AOPRecords
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Михаела Маринова - "До безкрай"

Видео


Албуми


Михаела Маринова - "До безкрай"

Две години след дебютния си диск "Стъпка напред", Михаела Маринова е готова с втори албум, озаглавен "До безкрай"....

Най-четени новини


виж всички