Анджелик Киджо и Боно (U2) в подкрепа на Африка


Анджелик Киджо и Боно (U2) в подкрепа на Африка

6069

Първата дама на Черния континент - Анджелик Киджо (Angelique Kidjo), пя в Париж на концерт и артистична изложба, отпразнуващи Африка.

Домакини бяха Edun, фронтменът на U2 - Боно, и съпругата му Али Хюсън, а сред организаторите бе и популярната модна марка The Art Of Travel By Louis Vuitton.

Edun е модна линия, създадена от Боно и жена му през 2005 с цел да подпомага развитието на бедни страни като Тунис, Перу, Кения, Уганда и Мадагаскар с продукция на дрехи от естествен памук.

Певецът е известен с инициативите си за подпомагане на най-бедните, а френската звезда Анджелик Киджо пък е един от най-активните посланици на УНИЦЕФ.

Както MySound.bg вече съобщи, вокалистката ще гастролира за пръв път в България като част от афиша на фестивала Meet The World в зала 1 на НДК на 21 октомври.   

Тя ще представи както хитовете от удостоения си с "Грами" (Grammy) проект "Djin-Djin" и нов материал от проекта "Oyo" (2010), ще изпълни и "Move Оn Up", с която мелодия откри Световното първенство по футбол в Южна Африка тази година.

Визитата на Киджо е със съдействието на Френския културен институт по покана на "БГ Саунд Стейдж".

Билети се продават в системата на www.eventim.bg, www.ticketsbg.com, мрежите на "Германос", магазини "Пикадили", "Ориндж" и на касата на НДК.

Може да чуете Киджо тук:

С Боно и Джон Леджънд:

http://www.youtube.com/watch?v=wtEkbYhtW3Q

С Джос Стоун:

http://www.youtube.com/watch?v=rPe7uZ8RQM4

С Рой Харгроув:

http://www.youtube.com/watch?v=tQJWL2NVHgo

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички