Звезди в подкрепа на болната Сандра


Звезди в подкрепа на болната Сандра

6153

Знакови изпълнители от българската поп, рок и електронна сцена ще се изявят в столичния клуб "Суингинг хол" след 20.00 часа днес.

Камелия Тодорова, Рейчъл Роу (Rachel Row), Тома, Ясен Зердев (на снимката) и Деница от "Мюзик Айдъл" (Music Idol), Тони, D2, Явор Захариев от Гравити Ко. (Gravity Co.) заедно със Sugar DJ’s, Блуба Лу (Bluba Lu), Tripple A и brokoli & mengeme, изпълнители от Voice Academy, подавай ръка (и глас) на благотворителната кампания "Спаси Сандра".

Тя започна на 11 декември 2010.

Сандра е на 24, студентка по право, владее три чужди езика и има много тежка диагноза. Към средата на декември приятелите й научават, че е в критично състояние в болница "Хадасах" в Израел.

Сандра страда от Лимфом на Ходжкин от почти 4 години. По една или друга причина диагностицирането дълго време е било проблемно. Решение не се намира в България, не се оказва възможно в Германия, където тя ходи няколко пъти. У нас Сандра преминава 9 курса химиотерапия, които не й помагат. През август 2010 състоянието й рязко се влошава и тя заминава за Израел, където е и до сега. Лекарският екип със 100% сигурност констатира диагнозата - Лимфом на Ходжкин - на 8 декември, и я стадира в 4-и, последен стадий. Тази ужасяваща новина е последвана от огромна надежда – лекуващите от болницата "Хадасах" са се сблъсквали с идентични случаи (същата диагноза, същия стадий) и са успявали да излекуват пациентите си с трансплантация на стволови клетки.

Предлагат същото и за Сандра. Животът е безценен, но в случая на Сани си има цена. Специалистите посочват сумата от 119 382 евро за подготовка и провеждане на лечението. Семейството на болната е разорено след почти 4-годишното неуспешно лечение в България. За да се оправи момичето, трябва да се намесят други хора.

Това са нейните приятели. Открита е кампания за дарителски есемеси. Кратките съобщения се изпращат на 17 777 с текст DMS SANDRA. Открити са и банкови сметки в България и Германия. С помощ от телевизии, радиа, вестници, интернет медии, отделни компании, организиране на концерти и благотворителни събития успяват да съберат над 170 000 лв. от необходимата сума. Трябват обаче още по-малко от 70 000 лв. За съжаление, Сандра не се чувства много добре напоследък и е повече от наложително сумата да бъде събрана преди края на месец януари.

До момента по повода е имало репортажи по БНТ, Бтв, "Станция Нова" и Нова ТВ, TV+, ББТ, благотворителен търг по "Дарик радио", информации по радио "Витоша", БНР, благотворителни концерти в столичните клубове "Тънка червена линия" и Soul In Da Hole, статии в различни интернет портали, блогове, вестници и списания.

Още - на:

www.help-sandra.org

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички