Инди-рокабили-уейв кабаре от Словакия на Аларма Пънк Джаз


Инди-рокабили-уейв кабаре от Словакия на Аларма Пънк Джаз

5563

Като подгрявка за петото пълнометражно издание на радио фестивала "Аларма Пънк Джаз" (18-22 април) организаторите са спретнали купон на 16 март, сряда, от 21 ч., когато словаците The Swan Bride ще разцепят столичния рок-бар "Фенс".

Уникалната музика на формацията съчетава рокабили и сайкъбили с пост-пънк, дарк уейв и псевдокабаретен джаз. The Swan Bride са на Балканско турне, с което представят новия си албум, озаглавен лаконично "2". Интелигентна, многопластова музика с "малко странни и мрачни текстове за скрити идентичности, върколаци, лебеди, спящи в нашите сърца или пиянски среднощни шофирания извън града", музиката на The Swan Bride става също така и за танцуване. Или направо за пого, твърдят организаторите.

Групата съществува от 2006 като квинтет. Представя на най-новата вълна в рокабили/сайкъбили музиката в Централна и Източна Европа (наред с банди като вече добре познатите у нас Silver Shine от Будапеща). Напук на всички онези, които твърдят, че тази сцена не се била развивала. Рокабили/сайкъбили саундът в самата си природа е приспособим към всякакви кръстоски – с хеви-метъл като при Silver Shine, с украински фолклор като в албумите на От винта и така нататък.

A ако трябва The Swan Bride да бъдат описани с по-познати думи, то най-подходящите "нещо средно между Фолтин (Foltin), Джой Дивижън (Joy Division) и Еди Кокран". Атмосферата в песните им напомня филмите на Мурнау, но и американската Б-класика от времето, което Стивън Кинг описва в "Кристин" и "Дяволският оркестър".

Концертът във "Фенс" е част от серията "Звуково изобразяване на града" на "Аларма" и ще се предава пряко по програма "Христо Ботев" (92,9 FM) от 21.30 ч.

Входът е 7 лв, местата са само около стотина, така че – побързайте, приканиха организаторите. След концерта те ще оповестят и програмата си за април и май, включваща световни имена от всички по-чепати жанрове като Jeniferever (Швеция) и No Age (САЩ), съвместно с Indioteque, Виолон Профон (Франция), "Инкурабили" (Словения), "Алфа Банг" (Гърция) и други.

Още - на:

www.myspace.com/alarmapunkjazzfest

www.myspace.com/theswanbride

www.bnr.bg

www.rockbarfans.com

Рок-бар "Фенс" е на булевард "Васил Левски" 114.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички