Krossfire шумно представят първия си албум


Krossfire шумно представят първия си албум

6200

Кросфайър (Krossfire) e една от най-амбициозните, трудолюбиви и кадърни български групи, които са наясно, че няма смисъл да издаваш албум, ако не знаеш за кого. И ако не си наясно какво искаш да кажеш - не само като музика, но и като послание.

Бандата е на фронта от 2001, но нейният дебютен проект "Learning To Fly" излиза чак сега. 10-е парчета са в каталога на Double D Music.

Петорката ще презентира новите си песни с концерт в "Полинеро" днес. Вратите на клуба ще бъдат отворени в 21.00, а концертът ще започне точно в 22.00 ч.

"Learning To Fly" и е своего рода хит още преди своята премиера, тъй като предлага 10 парчета, повечето от които утвърдени на живо през годините. Музикантите се заричат, че събитието няма да е обикновен концерт, а своеобразен спектакъл. На някого изпълненията на Кросфайър могат и да се сторят еднотипни на първо слушане, но това е въпрос на стил. Тъй като няма две зебри с еднакви шарки. Най-ценното на рокаджиите е, че не претендират да са открили топлата вода, която бълбука в кранчетата на метъла и рока, а просто разливат порциите на двете направления в равни дози по чашите на феновете както намерят за добре. И го правят добре, много добре.

Родните музиканти вече получиха възторжени оценки за някои от парчетата си от страна на световни авторитети, каквито са изданията Heavy и RockHard. Кросфайър подгряваха за американските пауър метъл легенди Джаг Панцер, за австрийските ветерани на хеви рока Пънджънт Стенч на шоутата им у нас, удариха убедително в афиша на десетина популярни фестивали в България. В настоящия състав на Кросфайър са Димо Петков - вокали, китаристите Георги Дриев и Георги Кушев, Спас Марков – ударни и Петър Бошнаков – клавири.

В началото на 2010 списание Heavy направи интервю с Димо и Георги Кушев, което бе отпечатано през април.

Ревю на парчето "Touch Of Destiny" пък бе публикувано в списание RockHard.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички