Диско легендата Haddaway на сцената в клуб Текила


Диско легендата Haddaway на сцената в клуб Текила

3403

Както обеща управата на столичния клуб "Текила" (Tequila), на обновената му сцена освен български изпълнители, ще се изяват и прочути световни артисти.

След успешния концерт на C-Block на 28 юни, диско легендата на 90-те Haddaway ще направи своя лайф след 22.30 часа на 20 септември, четвъртък. Шоуто е в афиша на поредицата "Ретро парти", която се радва на все по-голяма популярност.

Докато чакат Haddaway, гостите ще се насладят на сетовете на резидентите на вечерта - DJ BobCat & DJ Kiko.

Вход 20 лв.

Александър Нестър, по-известен като Хадауей, е денс певец от Тринидад и Тобаго, роден на 9 януари 1965. Прочува се с хита си "What Is Love" (1993).

Син на немски океанограф и тринидадска медицинска сестра, Хадауей се мести от в Европа с баща си през 1970, когато родителите му се разделят. След като прекарва детството си в пансион, заминава в САЩ при майка си. Учи в начално училище в Айзенхауър и в прогимназия в Лоръл, Мериленд, завършвайки гимназията "Мейд" през 1983. Там той участва в училищни джаз банди. Открива любовта към музиката. Хадауей пее с група Шанс, докато учи политология и история в университета "Джордж Вашингтон". През 1989, когато е на 24, се връща в Европа и заживява в Кьолн, Германия, където започва да играе американски футбол, както и да работи като хореограф, издържайки се като продавач на килими в свободното си време.

Хадауей пробива през 1992, когато подписва договор с немския лейбъл "Коконът Рекърдс". Първият му сингъл "What Is Love" става популярен в  Европа, достига дo втора позиция в чартовете на Германия и Великобритания. В Германия се разпродава в 900 000 копия, а в Англия получава златен сертификат заради тиража от 400 000 копия. Парчето достига N 11 в "Билборд Хот 100". До 1994 световените продажби на парчето достигат 2.6 милиона.

Вторият сингъл на Хадауей - "Life", е хит N 2 в Германия, N 6 на Острова и N 41 в САЩ, а продажбите достигат 1.5 милиона. Следват синглите "I Miss You" и "Rock My Heart", които също покоряват класациите. Първият му албум се радва на добри продажби  - в Германия - 500 000 екземпляра, в Англия и Франция - по 100 000. През 1995 излиза вторият му диск - "Drive", от който излитат хитовете "Fly Аway", "Catch A Fire" и "Lover By The Name". Следващите албуми са с по-интимно звучене, но след 1988 Хадауей се опитва да повтори успеха от комерсиалните сингли. Той участва в риалити шоуто "Завръщане" през 2004 в Германия.

Появява се в подобно предаване във Великобритания през 2005 и в няколко такива ефирни изяви в САЩ.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички