Рут Колева в Страната на изгряващото слънце


Рут Колева в Страната на изгряващото слънце

4559

Интересът към Рут Колева и музиката, която прави, се засилва непрекъснато в международен мащаб.  

Както MySound.bg неколкократно писа, вокалистката издаде последния си засега проект - "Future Sweet" , миналия септември и го представи на национално клубно турне.

В последните две седмици някои от най-влиятелните сайтове за соул и джаз оцениха високо певица номер едно за 2012 според БГ Радио. Bama Love Soul и Soul Bounce например  сравниха българската изпълнителка с величия като Sade (Шаде) и Erykah Badu.

Междувременно, освен нарастващия медиен интерес към родната певица, един от най-проспериращите музикални лейбъли в Азия - Sweet Soul Records, официално стана издател на продукцията на Рут. Миниалбумът "Future Sweet" се очаква да излезе на японския пазар в края на април.

Освен EP-то, през февраури Колева приключи работата и върху втория си албум. След 6 месеца записи и непрестанни пътувания от София до Амстердам, първият сингъл от проекта ще бъде факт в началото на април.

Можете да чуете част от новия албум на Рут  ексклузивно в Sofia Live Club от 22.00 ч. на 21 март.  На събитието ще бъде представено и новото й видео - към към песента "Slow Fire". То е дебют на музикалното поприще за режисьорския тандем Александър Михайлов-Симеон Дамянов. Заедно с Александър певицата е работила и преди – той е снимал няколко нейни фотосесии. Кадрите в "Slow Fire" са заснети в студио Графити и клуб Студио 5.

"Slow Fire" е от излязлото през септември 2012 EP "Future Sweet" и е записана съвместно със свежите реге агенти Rebelites.


С това пролетната треска, завладяла Рут, не свършва. След броени дни тя ще замине за Лондон да снима клип към първия сингъл от предстоящия си албум. Заглавието на песента, както и на самия проект засега остават в тайна.

Билети за концерта в Sofia Live Club - в мрежата на Eventim.

Изявата се осъщестява със съдействието на Schweppes.

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички