Мая Нешкова подари Рожден ден на двама юбиляри


Мая Нешкова подари Рожден ден на двама юбиляри

5307

Мая Нешкова подари своята емблематична песен "Честит рожден ден" на двама от най-близките си приятели и известни юбиляри – певецът Мустафа Чаушев, който стана на 70 години, и диригента проф. акад. Емил Янев, чествал своята 80-годишнина онзи ден.

Общото между тях е, че и двамата са учредители и с втори мандат в Управителния съвет на Европейската агенция за защита на изпълнителски, продуцентски и авторски права ЕАЗИПА, чийто председател е съпругът на Мая Нешкова – композиторът Кирил Икономов.

Партито на Мустафата се състоя в зала "Империя" на столичния ресторант "13-те стъпала" в тесен кръг от близки приятели и колеги, като имаше гости от Турция – оперен певец, и Сърбия – диригент. От ЕАЗИПА изпълнителят на "Злато мое" получи картина – акварел от варненски художник, а собственикът на заведението Васил Агопов му подари разкошна торта тирамису. Мустафата през цялото време пя хитовете си с такъв младежки дух, че и най-младите му завидяха. В разгара на тържеството изпълнителят падна на колене и изпълни специална песен за съпругата си Лейла.

По-късно вечерта в зала "България" с тържествен концерт бе отбелязана и 80-годишнината на Емил Янев. Оркестърът на Музикалното училище изпълни някои от най-популярните класически произведения. Гвоздей в програмата бе световноизвестната цигуларка Мила Георгиева, която поздрави проф. Янев с "Четирите годишни времена" на Вивалди. На финала в рецитала се включи и хор Христина Морфова, подсилен със сериозно младо попълнение, а самият маестро хвана диригентската палка, за да покаже, че все още е на ниво и има какво още да научат младите от него.

На коктейла маестро Икономов подари на своя учител по случай 80-годишнината 80 литра тежко старо македонско вино, което беше пресушено в чест на юбиляра за отрицателно време.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички