Дръм-ен-бейс радост! Danny Byrd долита у нас


Дръм-ен-бейс радост! Danny Byrd долита у нас

3365

Гастролиращият из А-листите на BBC Radio One и най-горещото име на лейбъла Hospital Records – страхотният Danny Byrd, пристига за първи път в България.

Партито, организирано от EventEase, ще се състои в столичния клуб Mixtape 5 на 12 октомври.

Британският диджей и продуцент е смятан за един от пионерите на дръм-ен-бейс сцената и замесен в налагането и популяризирането на liquid-звученето още през далечната 1999. Именно тогава на Danny му хрумва да изпрати свои демозаписи на лондонския лейбъл  Hospital Records. И хоп – още в началото на хилядолетието става един от първите членове на звездната компания, като оттогава “болничното” му досие не спира да се обновява и допълва със сингли, ремикси и студийни албуми.

Преминал успешно през нееднократни “прегледи” в BBC Radio One и британските чартове, Danny Byrd достига международно признание след дебютния си студиен албум "Supersized" (2000). Парчета като "Shock Out", "From Bath With Love" и "Red Mist" (feat I-Kay) му пробиват път напред, а когато през 2010 излиза вторият му студиен проект "Rave Digger", Danny вече уверено се движи към званието "жива легенда в дръм-ен-бейса", покорил безброй денс и радио плейлисти. Обявен от критиката за един от най-горещите денс албуми на годината, дискът изстрелва хитете "III Behaviour" feat I-Kay, който превзема класацията UK Tоп 40, мигновено последван от "We Can Have It All" и "Tonight" feat. Netsky.

В края на юни Byrd зарадва почитателите си с трети студиен албум, който сам описва с три думи: “Liquid Jungle Funk”. Не се знае дали слабостта му към liquid звученето не е породена от любовта към високоалкохолната течност бренди, която неминуемо изскача в описанията за него в интернет, но това родните фенове сами могат да проверят на 12 октомври. Едно е сигурно – все още парещият "Golden Ticket" е най-завършеният и амбициозен проект до момента на британеца и осигурява безапелационен достъп до страхотния, тежък и хиперсладък дръм-ен-бейс саунд. В "Златния билет" отново могат да бъдат открити колаборации – 16 музикални чудеса, като сред замесените този път са Tanya Lacey, Brookes Brothers, Jaguar Skills, Mz Bratt, Аnya Lacey, Saint Louis и единствения по рода си Serocee.

Вратите на  Mixtape 5 отварят в 22.30.

Все още може да намерите билети от 20 лв. в магазин "Яко". Закупилите по два пропуска от там могат да спечелят една от 50-те тениски от лимитирината серия с визията на събитието и да получат автограф от самия Danny Byrd.

Стандартни и онлайн билети 25/ 30 лв.: Eventim.bgфис 1, Германос, Пикадили, Техномаркет, ОМВ), ТIXGATE.com и всички каси на EasyPay/ Epay.bg Още - на: 
https://www.facebook.com/events/187781071386269/ Видео/ аудио:

*Danny Byrd - Get On It (feat Brookes Brothers)
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vdVcbcGPSu4
*Danny Byrd - Golden Ticket (feat.Tanya Lacey)
http://www.youtube.com/watch?v=u4qAveHaALE
*Danny Byrd - Throw Ya Hands
http://www.youtube.com/watch?v=9oMCHN7CLhA

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички