Стратия на джаз вълна


Стратия на джаз вълна

4597

За първи път популярният предимно като поп певец Стратия ще изнесе джаз концерт.

Той ще се състои в Студио 5 от 19.00 ч. на 12 октомври, събота.

Както MySound.bg отбеляза, до скоро музикантът изненадваше с класически клавирни изяви, на които изпълняваше творби от Шопен и Лист и които представи през изминалия творчески сезон в серия от концерти.

"Нямам търпение за този концерт. За него реално се готвя от години, защото естетиката на джаз музиката изисква и задължава подготовка, която не може да се случи набързо. Изпълнявайки тази музика, мисля че преживявам един тих мой личен празник, който на моменти всъшност не е и толкова тих. Чувствам се слят с нещо вълшебно, чисто и неподправено. Дежурното ми парче, което пеех с повод и без повод, когато бях малък, беше "Summertime" и понеже не знаех английски, си имах мой измислен текст, който наподобяваше звученето на действителния текст", признава Стратия.

На концерта ще прозвучат джаз стандарти, сред които "Fever", "Sentimental Journey”, "Lullabay Оf Birdland” и “Cheek Тo Сheek”. Певецът ще бъде акомпаниран от новите надежди на джаза - пианиста Калин Жечев и перкусиониста Христо Ганев. Форматът е минимъл акустик - вокал, пиано и перкусии.

Стратия (на снимката), Калин и Христо са възпитаници на Музикалната академия. И тримата имат солиден сценичен опит, придобит от различни форуми и фестивали в България и в чужбина. Стратия е познат повече с неговите изяви като поп артист и класически пианист. Калин твори и се развива предимно в джаз и импровизационната музика, а Христо се увлича от латино музиката.

Програмата в популярния клуб продължава с първата за сезона изява на Михаил Йосифов секстет.

Музикантите ще излязат на сцената в 22.30 ч.

Великолепната шесторка, която през април представи своя първи албум "Счупени прозорци", ще свири джаз, ще пее, а някои от членовете ѝ може и да потанцуват. Авторски парчета на Мишо, стандарти, класика в джазови аранжименти - нов репертоар няма да има, но Йосифов обещава да е "многооо хубаво".
 
Вход за двата концерта: 12 лв.

Традиционното културно-развлекателно събитие "Джаз за деца с Венци Благоев" е в неделния афиша на Студио 5.

"Есенни импровизации с ноти и бои" започва в 11.00 ч. Вход: 3 лв. за деца и 5 лв. за възрастни.

Неуморният Венци Благоев ще отбележи началото на своя четвърти сезон по един не традиционен начин. И тъй като той съвпада с първите дни на най-пъстрия сезон – есента, този път ще се свири и рисува, уточняват организаторите.  "Виновниците" за това цветно събитие са: Теодор Лихо - цветови импровизатор, Венцислав Благоев - поет с тромпет, Теодор Петков - клавирен магьосник, Димитър Благоев - китарен студент, Димитър Карамфилов - бас художник и Никола Горялов - музикални четки.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички