Билетите за юбилея на Борис Карадимчев са изчерпани


Билетите за юбилея на Борис Карадимчев са изчерпани

3589

Десет дни преди датата, билетите за юбилейния концерт на композитора Борис Карадимчев са напълно изчерпани.

Както е известно, събитието ще се състои в зала "България" на 15 ноември с участието на звезди на българската поп музика, класически музиканти и актьори, детския хор "Пим-Пам" и Оркестъра на Класик FM радио под диригентството на Григор Паликаров.

С този изява ще бъде открит цикълът "Концертмайсторите“, организиран от "Кантус Фирмус" с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Р. България. За осъществяването на юбилейния концерт съдействат още Столичната община, Съюзът на българските композитори, сдружение "Музикаутор" и народно читалище "Д-р П. х. Берон 1925".
 
Специално за концерта Борис Карадимчев направи нови аранжименти на 10 от най-хубавите си песни. Те са обединени в специална сюита, в която са включени хитовете "Нашият град", "Някога, някога", "Ако не беше ти", "Зеленоокото момиче", "Богатство", "Хора и улици", "Бяла тишина", "Оставаме", "Безсъние". На финала на сюитата ще прозвучи и песента, която стана един от символите на демократичните протести през 90-те години - "Времето е наше", също създадена от Борис Карадимчев, но с нов текст, насочен към 80-годишния юбилей на композитора. В изпълнението на сюитата ще участват звездите Маргарита Хранова, Мими Иванова, Орлин Горанов, Васил Петров, Орлин Павлов и Георги Мамалев.

Още един актьор – Христо Гърбов, ще бъде част от шоуто. Той ще се изяви с емблематичната песен "Робинзон Крузо", а заедно с него на сцената ще бъдат и децата от "Пим-Пам". Това е съставът, ръководен в продължение на повече от 30 години от Борис Карадимчев.
 
Три много интересни произведения от класическия репертоар на Карадимчев също са част от програмата. Фантазия за цигулка и оркестър "Something" по теми на Битълс ще слушаме със солистка Калина Христова, а клавирната фантазия "Проксима", която носи името на една от песните в "Момчето си отива", ще бъде изпълнена от топпианиста Георги Черкин. Цигуларят Ангел Станков, който е бил ученик на Борис Карадимчев, ще представи 6 музикални картини за цигулка и оркестър, първата издадена композиция на автора. Оркестърът на Класик FM радио взима дейно участие във всички изпълнения под вещото ръководство на Григор Паликаров. Съставът бе отличен на 1 ноември с престижната награда "Кристална лира" от СБМТД и Министерството на културата на Р. България.  

В деня на концерта се очаква да бъдат пуснати ограничен брой билети без места. Те ще се продават само на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България".

Борис Карадимчев в хитове:

"Аз оставам при морето" (1962), "Следи по брега" (1963), "Дъжд" (1963), "На южния бряг" (1965), "Кажете не" (1966), "Созопол, град на спасението" (1966), "Зеленоокото момиче" (1966), "Робинзон Крузо" (1966), "Бяла тишина" (1967) "Дворец от пясък" (1968), "Сняг" (1967), "В твоята градина" (1968) "Ако не беше ти" (1970), "Проксима" (1970), "Хора и улици" (1972), "Песен за двете точки" (1973), "Раздяла" (1973), "Пролетна възраст" (1974), "Нашият град" (1982), "Оставаме" (1982), "Любовта, без която не можем" (1982), "Богатство" (1982), "И всичко ще започне отначало" (1983), "Безсъние" (1987), "Времето е наше" (1990), "Отново е Коледа" (1990).
 
Детски песни:

"Има светлина", "Смешка (Има ли морков)", "Циркът" и други.

Голям брой детски песни от Борис Карадимчев са отпечатани в учебниците по музика.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички