Чудо! Блуба Лу - Портисхед БГ, възкликна критиката на Острова!


Чудо! Блуба Лу - Портисхед БГ, възкликна критиката на Острова!

7948

Понякога се случват и чудеса!

Чудото е, че крайно свидливата на похвали английска критика аплодира - безапелационно и синхронно, цял един албум. При това на неизвестна досега формация.

Чудесата обаче спохождат единствено кадърните.

Този албум е на българската група Блуба Лу.
     
Преди седмица, на 17 ноември, Англия осъмна променена. На нейна територия излезе "Световна меланхолия" на Блуба Лу (Димитър Паскалев и Константин Кацарски) с Андрония Попова-Рони и камерния оркестър Примо.

Както MySound.bg информира преди време, за разпространението на албума в целия свят вече се грижи английската компания "Pinnacle Records".

Симфоничният проект „Световна меланхолия” предизвика интереса на медиите на Острова. Ето как реагираха те при появата на албума:

"Някои албуми изскачат от нищото... този албум е от България, което спокойно може да е точното място, ако търсите чувствен трип-хоп или просмукана с джаз филмова музика. Именно това усещане за друг свят прави сътрудничеството между дуото Блуба Лу, камерния оркестър Примо и вокалистката Андрония Попова толкова успешно. В тракове като "The Cage" или "To Love You", те ви връщат към времето, когато да слушаш Портисхед беше удоволствие...”, писа сп. "Таймс".

"Нека още от началото направим препратката към Портисхед, те определено я правят още в откриващата песен...".

По-надолу в същата статия се отбелязва:

„ Става ясно, че певицата Рони има необичайно стъписващо чист глас, в който за щастие има и голяма доза уникалност. Нещо повече, оркестровите аранжименти тип среднощен груув, и особено брас секциите, отличават тази песен като нещо специално Определено си заслужава да се чуе албумът, чудесен за слушане късно вечер на изгасена лампа”, препоръчва пък "Culture Deluxe".

В сп. "FutureMusic" пишат: „Българската версия на Портисхед, но с повече струнни инструменти. Фантастични, отпускащи мелодии.”

„Този експеримент от 3 сутринта напомня Морчиба, Нувел Ваг или моментните любимци Тру Тоутс. Голяма струнна секция, загатнати джази бийтове и чувствено сладки вокали„ произнася се сп. "IDJ".
    
В сайта subba-cultcha.com, за парчето "To Love You", четем: ”Като че Дейвид Холмс е застанал начело на оркестъра на Масив Атак, Блуба Лу взимат фънки-трип-хоп структурата на "To Love You" и ѝ удрят един кинематографичен, и някак романтичен ритник в дирника.”

В навечерието на появата на „Световна меланхолия” в Англия, култовият лейбъл Ministry Of Sound включи парчето "To Love You" в плейлистата на тяхното онлайн радио. Блуба Лу вече звучаха и в ефира на "BBC Radio 2", "Maximum FM", "BFBS" – една от най-големите радиовериги с подразделения в цял свят. Един от водещите на "BFBS" коментира проекта на Блуба Лу така: „Албумът е КОЛОСАЛЕН, защо чак сега чуваме за тях в Обединеното кралство?” Четири трака от „Световна меланхолия” се радваха на ротация и в "Isles" FM.

Сега предстои срещата на британската публика с втория сингъл от „Световна меланхолия”, "Free Me", в ремикс на известния DJ Синдън.

"Това е история за сливането на чистотото вдъхновение със звуците и желанията. Това е история за похода на качествената музика срещу посредствеността... Едно специално послание за тези, които ще го разберат..."

Какво следва? Излизането на “Световна меланхолия” в Австрия. Датата е 5 декември, а събититието ще бъде отбелязано с концерт на Блуба Лу и Рони в "Project Space" в KUNSTHALLE на същия ден!

На виенска сцена ще се качат: Димитър Паскалев - китари и вокал, Константин Кацарски - дръм машини и синтезатори, Румен Благоев - бас и Андрония Попова (Рони) - вокал.

По-рано тази година Блуба Лу издадоха и друг инструментален албум - "Groove Euroope", през виенския дигитален лейбъл ORDIS.

В задаващия се концерт групата ще изпълни напълно нови композиции, както и ремиксирани версии от "Световна меланхолия".

Блуба Лу  свирят утре от 21.00 ч. в парти центъра "4-ти км".  Изявата е част от фестивала Drum’N’Jazz.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички