Блуба Лу с Масив Атак на една сцена във Франция това лято!


Блуба Лу с Масив Атак на една сцена във Франция това лято!

4181

Българите Блуба Лу са в централната програма на “Worldwide”, наред с корифеите на бристолския саунд – Масив Атак (Massive Attack) .

Популярният оупън еър фестивал, чийто афиш все още се доуточнява, ще се състои в Сата, Южна Франция, между 8 и 11 юни тази година. Нашите момчета  имат покана лично от организатора – Джайлс Питърсън (Gillеs Peretson), митичен водещ по “BBC 1, диджей, продуцент и откривател на млади таланти. “Mirror/Sleepless Life” - двоен сингъл от проекта на Блуба Лу – „Квадротопия”, влезе в неговия плейлист миналия месец. А оттук – и в репертоара на стотици други радиолъвове и хора зад пулта в световен мащаб.

„Идеята на Джайлс е да представя артисти, които може и да не са популярни, но правят истински стойностна музика. В тоя дух можем абсолютно да се гордеем, че избра Блуба Лу”, не крие задоволството си Константин Кацарски.

Преди това обаче част от пиесите в „Квадротопия” ще бъдат презентирани в клубове в Лондон (20 май) и Париж (21) май, а и в Германия, датата за която изява ще бъде ясна до седмица, поясни Косьо. Това е поредният международен пробив на родния проект, след бурните овации, които дискът „Световна меланхолия” предизвика сред английската критика .    

„В момента дискутираме кое е по-добре – дали да се представим само тандем – аз – като диджей и на програминга, и Митко (Димитър Паскалев -б.р.) повече като VJ, отколкото с китарата, или пък да използваме и вокалистките за МС”,  допълни Кацарски. Две знакови бленди звучат в “Mirror” (Найма) и “Sleepless” (Деница Георгиева, известна от „Мюзик Айдъл”). „Текстовете са от особена важност за посланията, които отправяме”, каза той.  Пиесите в „Квадротопия” разглеждат проблемите на кризата в световен мащаб.

Концепцията на проекта е вдъхновена от динамичните промени в новото време, безличното всекидневие на консуматорското общество и все по-голямата изолираност в отношенията между хората. Формацията се включи активно и в световното движение “Духът на новото време” („Zeitgeist Movement”). Музиката, текстовете и визията са средствата, с които албумът задава въпроси и търси отговори за състоянието на света през 21 век. Той бе анонсиран чудесно от  първия видеоклип - “Monetary Slave” feat. Miss Sihaya, в края на 2009. Следващ пилот е "Pure Love".

Константин в момента преработва изпълненията в специален дръм-ен-бейс вариант. За звукозаписния сешън му помага и DJ Куух (DJ Cooh), с цивилно име Иван Шопов.  

Джайлс Питърсън е откривател на горещи имена като Джазанова, Синематик Оркестра, Зироу Севън, Фор Хироу, Рони Сайз, Ем Джей Коул,именно той изстреля в звездна орбита навремето  Джамирокуай, Бранд Ню Хевис, Инкогнито, Дъ Руутс, квартета на Джеймс Тейлър... Прочути са неговите “Groovy Sesions”. Шеф на лейбъла ”Browswood Recordings”, издаващ предимно млади лица от сцената за авангарден саунд. Като диджей Джайлс миксва фънк, диско, електроника, джаз, латино. Кариерата му минава през „Jazz FM-London“ и “KISS FM”, преди да започне предаването си по „BBC”. „Живата музика се завръща наистина, явно имаме нужда от нея”, прокламира Джайлс към днешна дата.

Квадротопия” е резултат от вдъхновението на Димитър и Константин – сърцето на Блуба Лу, от звука на 70-е години и движещата сила на чистите идеи в изкуството. Проектът нашумя с първия в историята на българската сцена квадрофоничен концерт през 2009 - музикантите бяха разположени на 5 сцени обграждащи публиката, а звукът и пърформансът придобиха непознати досега измерения.

Това е шестият пореден албум на Блуба Лу. Започвайки от българската ъндърграунд сцена, не след дълго те се развиват до нивото на квадрофоничните технологии, големи симфонични проекти и международни изяви.

Винаги търсещи звука на безвремието, смесвайки различни стилове и изразни средства, те създадоха музика със сила, притегателна за истински изкушените.

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички