Петър Чернев убит заради 10 милиона долара?


Петър Чернев убит заради 10 милиона долара?

71523

Петър Чернев е убит заради 10 милиона долара, твърди публикация във в."Папарак".

Естрадната звезда от близкото минало умира при загадъчна катастрофа в Москва през 1992.

Музикантът - известен и като Пешо Мъката, се качва на жигула със свой човек и бодигард на Йосиф Кобзон, след което колата им е ударена от ЗИЛ и смачкана до неузнаваемост на централния "Московски проспект" в руската столица на 8 декември. Очевидци на трагедията, които още не смеят да излязат от анонимност, разказват, че автомобилът и останките от труповете трябвало да бъдат изстъргвани от асфалта.

Тялото на музиканта е обезобразено и останките от трупа са погребани в затворен ковчег.

И досега витае слухът, че Петър Чернев е ликвидиран от руската мафия заради търговия с пиратски компактдискове. Зад скалъпената фасада на "нещастния инцидент" веднага личат белите конци на истинската идея за показно убийство. Чак след погребението на певеца става ясно, че като президент на компанията "Мега София" имал да прибере 10 млн. долара за продадена на руснаци музикална апаратура. В уречения ден певецът отивал да получи голяма сума пари, но това му коствало живота.

Изпълнителят има два брака и две деца - момче и момиче. Първата му жена е от Поморие.

Веднага след 10 ноември певецът и втората му съпруга Тодорка (Дора), бивша служителка на "Балкантурист", успяват да получат паспорти на граждани на Хондурас. Там фамилията Черневи съвсем правилно се прекръстила на Black. Петър пък - напълно логично, се превърнал в Питър. Дора - като интернационално име, си останало непроменено. Така че, ако някой искал да ги открие, се налагало да ги търси на Питър и Дора Блек. Името на Петър Чернев е погребано в България завинаги...

Мистър Блек заедно с известния американски адвокат Дейвид Йънг и бизнесменът Алберт Майер влизат в сферата на шоубизнеса, където се въртят милиони. С помощта на полезно тескере солидните спестявания на естрадното светило се източват законно в чужди банки и потъват под непробиваемата броя на банковата тайна. Странното международно трио регистрира фирма в Лихтенщайн - Вадуц. В България Петър Чернев регистрира местен филиал на фирмата с името "Мега София" и става неин президент. Съвсем възможно е той да е купил дял в концерна "Мега Сървиз Естаблишмънт" с предмет на дейност производство, търговия и спонсорство най-вече в областта на шоубизнеса.

Още в прощръпалника на "Мега София" за водещ акционер е поканен Добрин Василев - син на генерал Васил Василев, дългогодишен шеф на българския Военнпромишлен комплекс (ВПК). Втори човек във фирмата става Максим Андонов, също номенклатурна издънка.

Скоро "Мега Сървиз Естаблишмънт" се превръща в гигантски октопод с пипала във Вадуц, Москва, Абу Даби, Никозия, Скопие, Ереван, Бреген, и, разбира се, София.
 
"Още съвсем малко ми остава да стигна върха!" – доверил Чернев броени дни  преди убийството. Според някои публикации от този период именно любимият певец на Брежнев Йосиф Кобзон, стоял в дъното на кървавата вендета.

Малко преди да отлети за руската столица на 7 декември 1992, за да си получи 10-е милиона в зелено, Петър Чернев се оплакал пред столични репортери, че анонимни лица го заплашват с разправа, понеже компанията му била антимафиот N 1 в музикални бранш и водела епична борба срещу пиратството. Освен това няколко часа преди "катастрофата", неизвестни и досега престъпници разбили колата на изпълнителя и задигнали документи с подписите по сделката на естрадната звезда Йосиф Кобзон, когото почти всички руски медии нарекоха Кръстника на руската мафия, припомня изданието.

На друго мнение обаче е съпругата на покойния – Дора Блек."Мъжът ми загина при нелепа катастрофа. Той никога не се е намесвал в непочтени сделки. Макар и бизнесмен, той си остана артист", е нейната позиция.

Петър Чернев - вокалист, композитор и продуцент, е роден на 8 октомври 1943 във Видин.

Нашумява с песента "Партизани", посветена на отряд "Чавдар", която грабна голямата награда "Златният Орфей" през 1975. Вторият удар на симпатичния рус младеж е "Шарени черги", но народът го запомни най-вече с парчето "Заклинание" ("Мъка") и му лепна прякора Пешо Мъката.

Лили Иванова изпълнява тази знаменита песен в последните години.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички