Дъб-реге-джънгъл-хип-хоп маратонът Up-Rising е довечера


Дъб-реге-джънгъл-хип-хоп маратонът Up-Rising е довечера

4303

Дъб-реге-джънгъл-хип-хоп фиестата Up-Rising започва в столичния клуб Mixtaре 5 довечера.

Събитието ще представи новите проекти на легендарните членове на Asian Dub Foundation – бившия фронтмен и емси на групата Deeder Zaman (на снимката) и бас експерта Dr. Das, който по-рано през деня ще ръководи и уъркшоп по бас китара в столичния Central Park Hotel. Неотлъчно до тях се нарежда и идеологът на Up-Rising DJ Soundar, който вече е изпробвал формулата на партито в Париж пред есента на 2011.

Подкрепа ще осигури селекторът Лейзи Фейс (Lazy Face), чието име е познато на последователите на дъб и реге музиката в България. Той е и създателят на онлайн радиопредаването Jamaica Air Force, което всеки петък зарежда феновете с подбрани ска, рокстеди, дъб и денсхол мелодии. За визиите пък ще се погрижи Владимир Грънчаров от Regneva Design, който напоследък изумява столичани с 3D проекциите си върху всевъзможни сгради в София.
 
Вечерта ще стартира със селекцията на Лейзи Фейс в 22.00 ч., последвана от Deeder Zaman с Rebel Uprising Sound System. След това в клуба ще зазвучи интригуващата формация Dr. Das Dubnoiz Quintet. Събитието ще завърши с джънгъл-дъб сета на DJ Soundar – артист, продуцент и организатор на ъндърграунд изяви, носещ в себе си духа на цели три континента – Африка, Азия и Европа. Soundar е роден в Африка, но е отгледан в Индия от баща индиец и майка с египетски/сомалийски/йеменски произход. Преди години се мести във Франция и става част от поколението диджеи, миксиращи звуците на своето културно наследство с модерния ърбън бийт.

Очакванията на гостите за вечерта са високи. Както MySound.bg извести, Dr. Das заяви в специално интервю за родните фенове: "Концертът на ADF в България през 2001 е един от най-добрите, които съм правил. Другият концерт тук – през 2006 с Visionary Underground, също беше много добър, но различен - тогава имаше клубна тръпка. Така че спомените ми от България са свързани със забавление, енергия и хора, на които им се танцува".
 
Билети за Up-Rising - чрез мрежата на Ticketstream.bg на цена от 25 лв.

http://www.youtube.com/watch?v=Vl1aFJVQpFg

Повече информация - от обновения сайт на Teren Music:

www.terenmusic.com

както и във facebook страницата на организаторите, откъдето феновете могат да се сдобият със специални покани и за концертите на на Zaz и Ла Фейз (La Phaze):

https://www.facebook.com/terenmusic

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички