Софи Маринова отпадна от конкурса Евровизия 2012


Софи Маринова отпадна от конкурса Евровизия 2012

1280

Българското предложение - песента "Любов без граници" ("Love Unlimited"), отпадна от втория полуфинал, който завърши в Баку, Азербайджан, преди броени минути.

Софи Маринова я представи под N 8 в програмата.

Тя бе избрана по време на финала на "Българската песен на Евровизия" 2012. Ромският славей, както още наричат поп-фолк изпълнителката, събра 12 точки, подкрепена с 6 910 есемеса на церемония в НДК, състояла се на 29 февруари.

Сърбия, Швеция, Македония, Естония, Турция, Малта,  Норвегия,  Литва, Босна и Херцеговина, и, както MySound.bg прогнозира  Украйна, отиват след втория тур на финала в събота, 26 май, в който ще участват 26 държави.

Плюс т.нар. Голяма петорка - Франция, Германия, Испания, Италия и Великобритания, както и миналогодишният победител, страната-домакин - Азербайджан. Парчето "Running Scared", изпълнено в дует от Ел и Ники (Ell & Nikki), осигури домакинството на кавказката държава за настоящето, 57-о издание на песенната надпревара.

 "Тъжна съм - не споменаха България сред победителите тази вечер. Много ми е мъчно, дори не мога да повярвам, тъй като и аз, и целият екип се пострахме и дадохме всичко от себе си, и не знам защо така се получи. Но животът продължава, а той е хубав. Трябва да се усмихваме. Пак ще участвам в "Евровизия" догодина, тъй като тръпката е невероятна", каза Софи Маринова след както обявиха победителите.

 "Беше много интересно да се види конкурсът на живо. Бях впечатлен от сценографията и ефектите. Не мога да разбера защо парчето не се класира, но имахме най-добрата певица. Музиката  е лично преживяване, много ми се иска в бъдеще българска песен да се класира за финал на "Евровизия", не скри композиторът Крум Георгиев, съавтор на песента.

Участниците бяха избрани за финалисти на базата на зрителско телефонно гласуване и вот на международно жури от музиканти (Гласуването бe 50% зрителски вот и 50% на селекционната комисия).

Символ на тазгодишния фестивал е огнено цвете, а девизът - "Запали своя огън" (Light Your Fire).

Специално построената за събитието "Кристал Хол" посрещна  32 000 зрители, а двучасовото шоу събра 150 милиона пред телевизионните приемници.    

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички