1000 имена, диаманти, менгеме и един брадат оригинал. Що е то?


1000 имена, диаманти, менгеме и един брадат оригинал. Що е то?

3837

Музикалната платформа My Beat на Ballantine's отново ни предоставя възможност да чуем един по-различен стил качествена музика и да се потопим в неповторими преживявания.

Събитието се организира съвместно от управата на столичния клуб Mixtape 5 и под патронажа на Keen Acts този петък, 30 ноември, а в основата на всичко стои име, което чакаме още от отмененото тазгодишно издание на фестивала ParkLive.
 
Лондончанинът Дарън Форман (Darren Foreman), известен като Beardyman (на снимката), e обявен от BBC за "Краля на звука и владетеля на бийтовете". Това, разбира се, не е случайно. Освен че владее бийтбокса до съвършенство, Beardyman използва музикална технология (Korg Kaoss Pad 3) за семплиране и луупиране на гласа си. Благодарение на което успешно и доста атрактивно успява да впечатлява с цели диджейски сетове, съставени от неговите вокали, както и продукти на оригинални материали. Музиката му се състои главно от дръм-ен-бейс, дъбстеп, брейкбийт, транс, техно и други форми на електронното денс звучене. Понякога с цел да разнообрази или постигне забавен ефект, изпозлва реге и кънтри, като не се ограничава и до тези стилове. Две поредни години печели титлата UK Beatbox Champion, а името му ще срещнете в колаборация с някои от другите големи като Groove Armada, Jazzy Jeff, Foreign Beggars (Форин Бегърс) и още, и още.
 
За доброто начало на вечерта ще се погрижат родните ни бийт мейкъри 1000 Names. Маргарит и Николай изпъкват на сцената с така наречения електро хип-хоп. Диджейският съпорт българска страна ще бъде в ръцете на Diamondz и Mengeme.

Стефан Величков, или Diamondz, е един от преспективните български диджеи и продуценти, занимаващи се с дъбстеп и бас музика. Започва своята кариера през 2004, експериментирайки с различни стилове и техники. Част от промоутърската агенция True Badness заедно с Tommy Gun, името на Diamondz често може да се срещне редом с едни от законодателите в бас музиката като Benga, Cookie Monsta, Benny Page, Flux Pavilion, Trolley Snatchа и други. Освен на локално ниво, Diamondz често гостува в Румъния и Гърция, участва като изпълнител в един от най-известните бас и дъбстеп фестивали в ЕвропаOutlook Festival, миналата година.

Другият български артист, който ще се изяви на партито, идва от експeрименталната спейс-джаз формация Auditory Ossicles. Андрей Андреев, по-известен като Mengeme, е продуцент, диджей и саунд инженер. Като голям фен на бийтс движението от последните години, той започва да развива свой собствен лайв проект, който включва семплиране на бийтове в реално време. Откакто се подвизава като диджей, той среща на живо и доста от хората, които го вдъхновяват и от които черпи опит: Daedelus, Tokimonsta, Flying Lotus, Thundercat, Austin Peralta.  

Билети за събитието все още може да намерите в мрежата на Eventim на цена от 20 лева. В дена на концерта входът ще бъде 25 лева.

За актуална информация следете фен-страниците на Keen Acts и клуб Mixtape 5 във Facebook.

Лица под 18 години се допускат само с придружител.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички