DJ Marti G наследи колекцията от плочи на професор Хачо Бояджиев


DJ Marti G наследи колекцията от плочи на професор Хачо Бояджиев

5680

Колекцията от близо 2 700 плочи на покойния професор Хачо Бояджиев беше подарена от последната му съпруга Весела на DJ Marti G.

През лятото Весела решила да прави ремонт и планината от ценни плочи много й пречела. Тогава се сетила, че преди време в предаването на БНТ "Полет над нощта" гостували Марти Джи и DJ Станчо. В един момент Хачо казал в слушалката на водещия Георги Любенов, че вкъщи има колекция от над 2 000 плочи, а диджеите моментално предложили да я закупят. И тогава Хачо им отговорил директно в ефир: "Момчета, не се продава!"

Преди няколко дни Весела се обадила на Марти - ретро DJ номер 1 в България за последните три години, и му предала "богатството" на Хачо.

Половин ден диджеят влачил плочи по стълбите от третия етаж до колата си. След това калкулирал точната им бройка: 1 854 големи винилови издания, около 500 малки и около 400 (тип – бакелитни) на 78 оборота. Според Марти, сред най-ценните неща в колекцията са няколко редки малки плочи на Емил Димитров, малка плоча с песните от филма "Оркестър без име", тави с музика и песни от мюзикълите "Вражалец" и "Криворазбраната цивилизация", както и първият албум на Лили Иванова, записан в Румъния и изпят на румънски език през 1961.

В колекцията има още поп, рок, българска естрада, симфонии, арии, оперети, италиански шлагери и дори музика на японски.

DJ Marti G твърди, че още в близките дни пуска в употреба на своите партита няколко от най-ценните и танцувални плочи на големия Хачо, които досега не е притежавал на винил.

Иначе неговата лична работна селекция от плочи към днешна дата наброява точно 2 758 заглавия, основно в стил диско, фънк, рок, хип-хоп, ар-ен-би, соул и българска музика.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички