Женско царство в Ялта през март


Женско царство в Ялта през март

3491

Хипнотична и чувствена - такава е програмата "Ялта" за март.

В популярния клуб ще пускат едни от най-преуспелите дами, диджействащи на световната електронна сцена . Блестящите със своята уникалност, талант и ефирност Sam Divine и Hito (8 март) и Nina Kraviz (15 март) ще споделят с българската публика най-доброто от света на електронната музика.

Разнородният профил и произход на гост диджеите от Сибир (Nina Kraviz), Великобритания (Sam Divine) и Hito (Япония) ще внесе колорит, многообразие и качествено звучене в столичния клуб през март.

Навръх женския празник зад пулта ще застъпи хаус дивата Sam Divine. Отдавна асоциирана с легендарния лейбъл Defected Records, тя извървява дълъг път - от служителка в музикален магазин, където натрупва завидни музикални знания и се запознава с индустрията, до ключова фигура в топклубовете в Ибиса като Тhe White Isle, Sam доказва, че е една от перлите на електронната музикална сцена.

Сега след повече от десет години опит като диджей, тя все още остава дълбоко свързана с Defected Records. "За мен е чест да съм част от хаус наследството, което те са създали", не крие британката. Oсвен впечатляващата й кариера зад пулта, Sam е и посланик на Изследвания на рака на гърдата (Breast Cancer Research). Благодарение на нейната шеста подред годишна благотворителна вечер La Vita в Ибиса и Лондон с участието на 25 жени диджеи са събрани 27 000 паунда за каузата.

Сетовете на Divine комбинират дийп, вокал и balearic хаус, което е гарант за вълнуващо и разтърсващо изпълнение.

Същата вечер родните фенове ще имат среща и с Hito - личното откритие на топдиджея Richie Hawtin. От 2012 тя е неизменна част от серията Richie Hawtin presents ENTER. По време на тези партита, Hito e основен артист в ENTER.Sake area - зала, декорирана като японски саке бар, в която омагьосва гостите с иновативни сетове от винил.

Родена в Япония през 1999, Hito попада в центъра на клубния живот - Берлин, където се увлича по минимъл тенденциите в електронната музика. В момента е сред най-канените и любими диджеи в множество ъндърграунд клубове в Германия като Suicide Circus и Fiese Remise, както и в Ибиса.

На 15 март пък ще имаме удоволствието да се заредим емоционално от певица, продуцент и диджей Nina Kraviz, която е сред най-влиятелните имена в света на електронната ъндърграунд сцена. Нейните гигове й спечелват място в лейбъла Underground Quality, както и членство в семейството на Rekids, в чийто каталог се появя нейна поредица от EP-та.  

Вокалният стил на Нина впечатлява с хипнотичност и чувственост. Те струят от начина й на работа, от това, че използва гласа си като музикален инструмент: "Предпочитам да записвам още от първия опит, защото така мога да уловя момента. Вибрацията. Усещането."

Дебютният й албум, носещ нейното име, поразява с дълбоки, първични и резониращи тракове. Със сигурност в музиката на Нина има нещо, което изпъква пред останалите – може би интимност и честност, но също уникалност и креативност. Което пък я прави един от най търсените артисти в света с участия във фестивали като Amsterdam Dance Event, Decibel, Awakenings и DEMF, както и в Richie Hawtin presents ENTER, плюс регулярни появи в клубове като Berghain, Fabric и The Warehouse Project.

Ключът към всичко, което прави Kraviz, е нейната уникална изразителност, предаването на истинските и сурови емоции. Неограничена от жанр като продуцент и диджей, тя успява да създава поп звучене, използвайки похвати от техно и ембиънт стилове. Изглежда, Kraviz няма намерение да намалява темпото. Наскоро засне клип на парчето "Fire" в пустинята Мохаве. През пролетта на 2014 предстои да издаде следващ албум, а и поредните нови тракове.

Билети за двете събитията на цена от 20 лв. са в продажба в мрежата на Eventim и Белия бар в "Ялта".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички