Далечни песни – образи и думи от Родопите


Далечни песни – образи и думи от Родопите

4491

Младата фотографка Марги Русева е събрала в проекта си "Далечни песни" снимки и думи.

Изложбата, която ще представи образите и историите на хора от Родопите, ще бъде открита в пространството за съвременна култура и изкуство Vivacom Art Hall в 19.00 часа на 10 септември.

Част от проекта е и книга на български и английски език от издателство Ciela, която представя въздействащите разкази и снимки на родопчани. След като прекарва 6 години в различни големи градове на Съединените щати, авторът пътува почти толкова време из Родопите, където събира образи и истории на хора от планината. Книгата разказва личните и емоционални истории на местното население, съхранило се далеч от забързания градски свят, а фотографиите запечатват одухотворените лица на хората от този мистичен край на България. "Това е книга за хора и място, които дълго време снимах и бяха част от живота ми. Бих искала да се срещнете с тях чрез снимките и историите, които записах", казва  Марги Русева,  фотограф и преводач от и на английски език.

По време на шестгодишното си пребиваване във Вашингтон и Чикаго участва в общи и самостоятелни изложби. Първата ѝ самостоятелна експозиция в България е представена във Френския културен институт през 2009. Както MySound.bg вече писа, тя бе посветена на популярната банда Gravity Co.

След гостуването си във Vivacom Art Hall до 26 септември, проектът "Далечни песни" ще бъде представен в Градската художествена галерия в Пловдив, а през 2015 следват гостуване на изложбата в Париж и представяне на книгата "Далечни песни" и фотоизложбата към нея в Ню Йорк от фондация "Хемимонт".

Проектът е подкрепен и от Министерство на културата и и фонд "Култура".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички