Диана Експрес с нов радиосингъл - Магистралата


Диана Експрес с нов радиосингъл - Магистралата

4393

Новият радиосингъл на група Диана Експрес, озаглавен "Магистралата" (обложката на снимката), излезе преди броени дни.

Това е втори такъв през юбилейната 2014-та, когато легендарната формация празнува своята 40-годишнина на сцената. Идеята за това заглавие е на основателя Митко Щерев, който е композитор и аранжор на песента. Автор на стиховете е златното перо на родния рок Александър Петров. Двамата се познават повече 20 години. Освен че са добри приятели, те създават над 30 песни, предимно за млади изпълнители. Творческият тандем Щерев - Петров продължава да работи и сега. Най-популярната песен, която свързва Александър Петров с Диана Експрес, е "Пиано за сам", записана в албум на групата през 1991 - продуциран от "Балкантон" и по финансови причини неиздаден. Преди година баладата бе един от гвоздеите в юбилейния концерт на Александър Петров по случай 60-годишнината му.

По случай 40-годишния си юбилей Диана Експрес има натоварена  програма, която, освен участия по клубове, включва най-малко два концерта на месец. От март до сега групата има над 20 изяви. През октомври Митко Щерев, Илия Ангелов, Бисер Йосифов, Живко Топалов и Александър Георгиев концертираха в Габрово, Велико Търново, Севлиево и Лондон, този месец ще свирят в Благоевград (20 ноември) и в Ямбол  (27 ноември).

"Длъжни сме да посетим всеки град в България, който има салон над 400 места", коментира филмовият композитор на столетието Митко Щерев. "Един път заради юбилея и втори път заради това, че особено младите фенове обичат музиката ни, но не ни познават по лица". До края на тази година в програмата на групата влиза издаването на диск "10 златни хита – 40 години Диана Експрес" и голям концерт в София.

Виж "Магистралата" на https://www.youtube.com/watch?v=W6s-feRh3mQ

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички