First You Dream After You Die


First You Dream After You Die

3412

"First You Dream After You Die" се нарича третият студиен албум на Крис Пентелас и неговите вуду лечители от Солун (с емблематичната за българската ъндърграунд сцена фигура на басиста Джули), обединени в шайката Voodoo Healers.

Така се казва и настоящото им европейско турне, което започна преди два месеца, стигна чак до Иберийския полуостров и ще завърши именно у нас. Както MySound.bg вече писа, то е в рамките на 13-ия фестивал Alarma Punk Jazz. Събитието ще се състои в малката зала на столичния клуб  Mixtape 5 от 21.00 ч. на 6 юни, събота. Концертът е съвместно дело на "Аларма" и Longevilo (Go Citizen!), който е сред хората с най-голям принос за популяризирането на гараж-рок-ен-рол културата у нас през последния четвърт век.

Гърците са в плътна връзка с българската публика, но отдавна не са се появявали на голяма сцена у нас. Музикантите ще представят "Punk Rock Rebel Song" и  "Get Away Car", а и стари класики като "Sometimes" например. Въобще – като в добрите стари времена отпреди смартфоните. Само че и с някои нови парчета в репертоара, които на този етап познаваме само от разстояние. A на концерта ще се разиграят и два двойни билета за следващия съвместен концерт на "Аларма" и Go Citizen! – този на King Aitomatic, който ще се състои пак в малката зала на Mixtape 5 на 16 октомври.  

Афтърпартито със специална селекция от Go Citizen! ще е на бара в "Кристал" след полунощ. Очаквайте и изненади - приятни, разбира се, оповестиха организаторите.

"Voodoo Healers забъркват умело пънк рок и високоенергиен рок-ен-рол в зловонна гаражна отвара. Началото е през 2000, но се подвизават като истинска банда от 2003. С инспирации от The Stooges, MC5, The Ramones и The Clash те вероятно са единствената гръцка банда, която звучи по подобен начин" – Go Citizen!

Ако включите радиото си на честотите на програма "Христо Ботев" в 21. 30 ч. на 5 юни, може да чуете Voodoo Healers на живо от площад "Велбъжд" в Кюстендил.
 
https://www.facebook.com/events/1698358563725087
http://www.voodoohealers.com
http://gocitizen.net
http://bnr.bg
https://www.youtube.com/watch?v=fh_U6iLW7eU
https://www.youtube.com/watch?v=IsAzClvQ-JE

Билети - в "Дюкян Меломан" и чрез мрежите на Eventim и Ticketplus:
 8 лв. (предпродажба)
10 лв. (на входа на клуба в преди концерта)

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички