Dam-Funk с лайв бенд в София


Dam-Funk с лайв бенд в София

3660

Парчета от чисто новия си албум "Invite The Light" ще представи Dam-Funk на концерта си в София.

Както е известно, посланикът на фънка пристига със собствен бенд за изява в клуб Mixtape 5 от 23.00 ч. на 15 октомври. Шоуто е в афиша на популярната поредица ReelFeel.

Освен селекция от нови тракове, българските фенове ще чуят и всички познати парчета от дискографията на артиста. Събитието ще бъде открито от ъндърграунд гуруто на берлинската сцена DimitriSoEmotional точно в 22.00 ч. В парчетата, които прави за Cocktail D`Amore Music, Slow Motion Records и Royal Athlete, той изследва пулса на денс музиката и грууви ритмите.

Деймиън "Dam-Funk" Ридик добива култов статус oще с излизането на дебютния му албум "Toeachizown"(2009). Успехът го следва и с "Adolescent Funk"(2010), "Higher"(2013) съвместно със Steve Arrington и емблематичния "7 Days Of Funk" (2013), заедно със Snoop Dogg. През септември излезе и най-новият диск на артиста - "Invite The Light",  записан с участието на Q-Tip, Snoop Dogg, Flea, Ariel Pink, Junie Morrison, Jody Watley, Computer Jay и други.

Стилът на Dam-Funk, сравняван с ранния Prince, често е определян като истински ренесанс за музиката на Лос Анджелис. В албумите си той умело играе със стиловете и съчетава буги, модерен соул, електро-фънк и джаз. Смятан за логичното продължение на G-Funk ерата в хип-хопа, Дейм е безкомпромисно еклектичен диджей и селектор, който не признава граници в композирането. Парчетата му изобилстват от синтезатори, бас и галактически хармонии, в които фънкът е само основата.

Билети за събитието в предварителна продажба по 25 лв. - в мрежата на Еventim.bg. Цената на входа ще е 30 лв. Вратите отварят в 22.00 часа заедно със сета на DimitriSoEmotional.  В 23.00 часа стартира шоуто на Dam-Funk.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички