Под флага на ъндърграунда със Center и Soundprophet


Под флага на ъндърграунда със Center и Soundprophet

5020

Общата пета годишнина на Center и Soundprophet събра на едно място три от най-добрите и актуални рок банди в страната.

И добре че има такива поводи, които да направят ъндърграунда една идея по-вълнуващ.

В изпълнения Mixtape 5 трите банди - Comasummer, Soundprophet и Center - подредени в този ред, отведоха на колкото добре премерно, толкова и импровизирано музикално пътешествие. Comasummer и техният психеделичен звук са явление на нашата сцена, което тепърва ще събира публика около себе си, защото парчета като "Man In The Sand" и "Out Оf The Sun" звучат не само като да не са направени в България, ами направо не от тази планета.

Колкото до Soundprophet, те вероятно са най-недооценната група на нашата сцена. Бандата (на снимката) успя да се отърве от сиатълския си имидж, сменяйки басист в движение, и, въпреки това, звучи все по-добре. На рождения си ден на 4 ноември рокаджиите с лекота създаваха своя храктерен звук, преливащ в многолики сфери на алтернативната музика. В същото време различни парчета като "Wind Оf Wings" и "Constant Sunrise" и по-новите "Quickly" и "Revelation" имат общ корен, един и същ искрен, търсещ дух. В духа на рок църквата на Soundprophet като гост вокалисти към сета им се включиха Боби Косатката от Der Hunds и Деница Серафимова от Irfan, а плътните струни за кратко хвана и първият им басист Митко.

Center вероятно е една от малкото банди, които могат да закрият подобаващо концерт. Техният плътен, брутален звук е добре познат, въпреки че формацията свири общо-взето веднъж в годината, на рождения си ден. Този път с Хорхе на баса, Center отново припомниха за своя стоманен звук. Фактът, че групата няма вокалист, само прави блъскащият ѝ звук още по-вълнуващ, докато безкомпромисно те изхвърля надалеч. Жалко е, че момчетата не се изявяват по-често, защото определено имат заряд и техническа класа едновременно, което рядко се вижда.

Едно е сигурно - Cеnter и Soundprohet пак ще ни призоват догодина.

Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички