Белгийските трашъри Evil Invaders за първи път в България


Белгийските трашъри Evil Invaders за първи път в България

3955

Първото гостуване у нас на белгийското траш/спийд метъл чудо Evil Invaders предстои в афиша на Sofia Metal Fest 2016. Както MySound.bg нееднократно писа, в събитието в зала "Универсиада" ще вземат участие Kreator,  Paradise Lost, Powerwolf, Finntroll и Tiamat. Гостите от Белгия ще свирят във втория ден от проявата - 10 април. Evil Invaders залагат на агресивен стил,  зареждайки феновете с чиста енергия. Те ще допаднат на почитателите на ранните Metallica, Kreator, Exodus, Mercyful Fate и Slayer. След като вече сте били на шоу на белгийците, не остава въпросът защо Evil Invaders са сред най-обещаващите екстремни метъл банди на новото поколение, убеждават организаторите.
Веднага след издаването на дебютното си EP през 2013 групата  започва да концертира из цяла Европа, а много скоро след това подписва договор с Napalm Records. Доста добро начало и интересна история за спийд метъл банда със средна възраст на музикантите от 21 години... Между 2014 и 2015 бандата изнася повече от 170 концерта, голяма част от тях на турнета заедно с Destruction, Majesty, Skull Fist, Lost Society. Следват две турнета в Япония, участия на фестивалите Graspop (BE), Pukkelpop (BE), Metalfest CZ, Out&Loud (GER) и други. След излизането на дебютния им албум "Pulses Of Pleasure" в началото на 2015 групата събра на три самостоятелни концерта в Белгия впечатляващата бройка от над 1 500 души. Много скоро след това Evil Invaders се превърна и в първата траш/спийд метъл банда, попаднала и престояла в официалните белгийски музикални класации за няколко седмици.   
Белгийците ни връщат в дните, когато траш/спийд метъл сцената изгряваше, поднасяйки чиста и безкомпромисна агресия и енергия на този стил.

Sofia Metal Fest е от типа "фестивал на закрито"(Indoor fest), което ще позволи на феновете да се насладят на концертите на любимите си групи при най-добро осветление и озвучаване без значение от часа на провеждане. В съчетание с функционалността на мястото, освен разнородни и разностилови групи, събитието ще предложи и забавления, нетипични за този формат, но характерни за фестивалите на открито, обещават организаторите BGTSC. В афиша са 10 групи, а билетите са ограничен брой. Те се продават в мрежата на Eventim в цялата страна, Сърбия и Румъния. До 31 март включително цената на пропуските ще е 120 лева. От 1 април до 10 април - 140 лева.  Билетът за възрастовата категория от 7- до 14- годишна възраст (включително) ще бъде с 50% по-евтин, а децата до 7 години ще влизат безплатно.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички